Lifestyle, Wonen & inrichting

Meer licht in huis? Zo doe je dat!

30 jul , 2022  

Het is fijn om in je woning over zoveel mogelijk licht te beschikken. Een donkere woning kan namelijk een negatief effect hebben op je gezondheid. Als jij maar weinig licht in huis hebt, kan het dus slim zijn om hieraan te werken. Het is op verschillende manieren mogelijk om meer licht in huis te creëren. Om jou op weg te helpen zetten wij hieronder op een rij hoe je dit kunt aanpakken.

Kies voor lichte kleuren

Een van de eerste tips die goed zijn om te onthouden als je meer licht in je woning wilt hebben, is kiezen voor lichte kleuren. Het toepassen van lichte kleuren is op diverse manieren mogelijk. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om de muren in een lichte kleur te verven of te behangen, want dit speelt en grote rol in jouw interieur. Maar ook kiezen voor een lichtgekleurde vloer of meubels en accessoires in zulke kleuren zorgen ervoor dat jouw huis er lichter uit komt te zien. Door voor een licht interieur te gaan, zorg je ervoor dat daglicht beter weerkaatst kan worden.

Kies voor deuren met glas

Een andere manier om meer licht in huis te krijgen, is om dichte deuren in huis te vervangen voor deuren met glas. Als de deur is voorzien van glas, brengt dit extra licht in je woning. Van bijvoorbeeld een houten voordeur met glas tot binnendeuren met glas: je mogelijkheden zijn hierbij eindeloos. Zulke deuren met glas zorgen niet alleen voor meer licht, ook kunnen ze een boost geven aan je interieur.

Een schuifpui realiseren

Beschik je al over een schuifpui, maar haal je hier niet het maximale uit? Misschien heb je schade of werkt het niet helemaal meer naar behoren. Dan is de schuifpui vervangen een slim idee om te doen. Als je nog niet over een schuifpui beschikt, dan is het een aanrader om deze te realiseren. Met een schuifpui kun je namelijk veel licht in huis creëren, waardoor jouw woning in één keer meteen een stuk lichter wordt. Vooral een glazen schuifpui is hiervoor een aanrader.

Lichtblokkades weghalen

Om van een lichte woning te kunnen genieten is het verstandig om te kijken naar of je te maken hebt met lichtblokkades. Deze blokkades blokkeren het licht en zorgen ervoor dat jouw woning maar weinig lichtinval binnen krijgt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de ramen in je huis alle ruimte krijgen, zodat het licht goed naar binnen kan dringen. Mocht je dus te maken hebben met hoge beplanting, hoge meubels of een overvolle vensterbank, dan is het goed om te overwegen om dit weg te halen. Hoe meer licht in huis, hoe beter. Lichtblokkades weghalen helpt hier enorm bij!

Deze tips hierboven kunnen jou op weg helpen met het creëren van meer licht in je woning, naast het gebruiken van goede verlichting. Genoeg licht in huis draagt bij aan ultiem wooncomfort, waardoor het zeker goed is om aan te werken als je momenteel een vrij donker huis hebt. Met een paar aanpassingen kun je al een wereld van verschil maken!

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.