Wonen & inrichting

Tips voor het kopen van een prullenbak

15 feb , 2022  

Tegenwoordig is het aanbod van prullenbakken eindeloos. Er is veel variatie in eigenschappen. Denk bijvoorbeeld aan het uitkiezen van de kleur, het materiaal en de vorm. Daarom is het lastig om een nieuwe prullenbak uit te kiezen. Ben jij op zoek naar een prullenbak, maar weet je niet welke het beste bij jou en je huis past? Hier geven wij tips voor het uitzoeken van een nieuwe prullenbak.

Verschillende soorten en bediening

Allereerst is het goed om na te gaan naar wat voor soort prullenbak je op zoek bent. Het soort model bepaalt namelijk hoe je de prullenbak bedient. Zo heb je natuurlijk de pedaalemmer die opengaat door middel van een voetpedaal, maar je kan ook kiezen voor een sensorprullenbak. Bij beide soorten hoef je de prullenbak zelf niet aan te raken met je handen. Dit is hygiënisch, maar vooral handig als je je handen vol hebt. Ben je hier niet naar op zoek? Dan kan je ook gaan voor een inbouwprullenbak in een keukenkastje, een touch prullenbak of een afvalemmer. Vaak is het wel fijn om een prullenbak met deksel te hebben, om de verspreiding van nare geurtjes te vermijden.

Kleur, materiaal en vorm

Daarnaast kan je ook letten op andere eigenschappen van de prullenbak, zoals de kleur, het materiaal en de vorm. Qua kleur is het natuurlijk belangrijk dat je een kleur kiest die je mooi vindt of dat het bij je interieur past. Voor een neutrale uitstraling kan je kiezen voor een witte, grijze of zwarte prullenbak. Maar ben je op zoek naar iets opvallenders? Dan zijn er bijvoorbeeld ook rode, gele of blauwe prullenbakken.

Ook is het goed om naar het materiaal te kijken, want dit bepaalt deels hoe de prullenbak eruitziet en wat de kwaliteit is. Bamboe is helemaal in, maar prullenbakken van roestvrijstaal gaan vaak lang mee.

Prullenbakken zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen. Zo passen smalle prullenbakken beter tussen andere dingen, maar kan je ook voor een ronde prullenbak gaan als je dat mooi vindt.

Grootte en aantal liters

Tot slot is het handig om te letten op hoeveel liter er in de prullenbak past. Ben je op zoek naar een kleine prullenbak voor in de badkamer? Dan kan je kiezen voor een prullenbak van 1 tot 9 liter of van 10 tot 19 liter. Ben je op zoek naar een prullenbak voor in de keuken? Dat is afhankelijk van het aantal personen.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.