Auto & Motor

4 tips voor het leasen van een occasion

13 mrt , 2023  

Je hebt tegenwoordig steeds meer opties als je gebruik wilt maken van een auto. Je kunt natuurlijk een gloednieuw model kopen, maar je kunt ook een occasion aanschaffen. Bovendien heb je de mogelijkheid om een auto te huren, al is deze optie alleen geschikt als je het voertuig maar een paar dagen of weken hoeft te gebruiken. Een beter alternatief van het kopen van een auto is het leasen van een auto. Opnieuw heb je hierbij twee opties: een gloednieuwe wagen of een occasion leasen. Wil je geld besparen? Ga dan voor optie nummer 2 en gebruik de volgende tips!

Tip 1: Ga voor zuinig

Deze tip is eigenlijk altijd belangrijk als je op zoek gaat naar een auto. Het is namelijk altijd een verstandig idee om te kiezen voor een zuinig voertuig. Je zorgt hierdoor niet alleen goed voor het milieu, maar ook nog eens voor je eigen bankrekening. Je moet bij private lease de brandstof namelijk zelf betalen. Je kunt daarom maar beter een zuinige leaseauto kiezen www.privateleaseused.nl, zo bespaar je eenvoudig geld!

Tip 2: Lees het contract

Deze tip klinkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten veel mensen het leasecontract door te nemen voordat ze de overeenkomst ondertekenen. Onverstandig! In het contract staan namelijk vaak bepaalde voorwaarden en details die van belang zijn. Zo is het belangrijk om te controleren of de wegenbelasting inbegrepen is, wat vrijwel altijd het geval is. Lees natuurlijk ook nog de kleine lettertjes.

Tip 3: Controleer je BKR

Het is daarnaast altijd belangrijk om te controleren of je een BKR-registratie hebt. Je kunt dit het beste doen voordat je überhaupt via privateleaseused.nl een leaseoccasion zoekt. Dit komt doordat het onmogelijk is om als particulier een tweedehandsauto te leasen als je een negatieve BKR hebt. Alle leasemaatschappijen voeren dan ook eerst een BKR-check uit voordat ze je überhaupt een leasecontract aanbieden. Heb je geen negatieve BKR? Een occasion leasen is dan zeker een optie.

Tip 4: Let op de kilometers

Bij het afsluiten van een leasecontract moet je aangeven hoeveel kilometers je jaarlijks gaat rijden met de leaseoccasion. Overschrijd je het vastgestelde aantal? Je moet dan een boete betalen. Je kosten lopen hierdoor flink op, wat je uiteraard wilt voorkomen. Gelukkig is dit over het algemeen een fluitje van een cent. Je kunt dan namelijk het aantal kilometers dat je per jaar rijdt wat hoger instellen, al stijgt het maandbedrag hierdoor wel.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.