Auto & Motor

Betrouwbare occasion kopen? Wat te denken van de Kia Picanto?

14 mrt , 2023  

Ben je in deze dure tijden op zoek naar een betrouwbare tweedehands auto? Wil je geen dief zijn van je eigen portemonnee of wil je uit het oog van de duurzaamheid liever niet voor een nieuwe auto gaan? Dan is de Kia Picanto een verstandige keuze! Bij de verkiezing van de occasion van het afgelopen jaar 2022 volgde de Kia Picanto namelijk de Volkswagen Golf op. De Volkswagen Polo ging er vorig jaar nog met deze felbegeerde prijs vandoor. Belangrijkste onderdelen in het juryrapport:

  • De overdraagbare fabrieksgarantie van 7 jaar en 150.000 kilometer;
  • Het duidelijk herkenbare en unieke design;
  • De hoge restwaarde van deze auto;
  • De korte sta-tijden bij de dealer.

Deze punten waren voor de jury van doorslaggevend belang om de Kia Picanto in 2022 de prijs toe te kennen. Goede en milieu bewuste keuze dus als je een betrouwbare auto wilt rijden die er goed uit ziet en niet wéér een nieuwe auto op de Nederlandse wegen los wilt laten.

Onafhankelijke jury

Het is de tweede keer dat een model van Kia wordt uitgeroepen tot Occasion van het Jaar. In 2013 won de Kia Sportage de prijs. Bovendien wint Kia voor de tweede keer op rij een belangrijke automotive-award want vorig jaar werd de Kia Niro uitgeroepen tot Zakenauto van het Jaar. De award is een initiatief van vakblad Automobiel Management en wordt elk jaar toegekend door een onafhankelijke vakjury. De jury bestaat uit vertegenwoordigers uit de wereld van de vakhandel, autoveilingen, taxateurs en occasionportals. Gekeken wordt onder meer naar het online zoekgedrag van consumenten en het aantal ‘clicks’ dat een auto ontvangt. Daarnaast wegen ook factoren als garantievoorwaarden, prijsontwikkelingen, exportcijfers van de verschillende modellen en aantallen stadagen mee in de beoordeling.

Geen risico

‘De Picanto valt bij de jury op met zijn 7 jaar garantie. Dat is niet alleen voor de particulier een duidelijk koopargument, ook autobedrijven profiteren hiervan. Het autobedrijf loopt met de inkoop van jonge Picanto’s namelijk geen risico. Daarnaast roemt de jury de Picanto vanwege zijn volwassen verschijning en de professionele dealerorganisatie. Ook uit de data blijkt dat de Picanto een populaire auto is. Hier willen we in het bijzonder de lage exportcijfers benoemen, een teken dat Picanto’s die vrijkomen in Nederland blijven,’ zo valt in het juryrapport te lezen.

Wil jij Kia Picanto occasions kopen, check dan zeker de online platformen of informeer eens bij je lokale Kia Dealer.

Uitvoeringen

De Kia Picanto is er in verschillende uitvoeringen en verschillende motoren. Zo is er de nieuwe 100 pk sterke 1.0 T-GDI motor voor de sportieve rijders. Daarnaast is er ook nog een atmosferische (maar niet zo spannende) 67 pk 1.0 DPI motor. De Kia Picanto’s die vanaf 2020 zijn uitgekomen is de eerste met de AMT-transmissie wat eigenlijk een geautomatiseerde handbak is. Deze is gebaseerd op de handgeschakelde versnellingsbak met vijf verzetten. Wat voor jou de beste keuze is, is natuurlijk lastig te adviseren dus laat je zeker goed informeren en vergelijk de verschillende typen en uitvoeringen.

Over Kia
Kia is een aanbieder van mobiliteit en wil klanten wereldwijd door beweging inspireren. Kia, opgericht in 1944, levert al meer dan 75 jaar (!) mobiliteitsoplossingen. Met 52.000 werknemers wereldwijd, een aanwezigheid in meer dan 190 markten en productiefaciliteiten in zes landen, vermarkt het bedrijf vandaag de dag zo’n drie miljoen voertuigen per jaar.

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.