Evenementen, Sport & bewegen

Sallands Mooiste

15 jun , 2016  

In het weekend van zaterdag 2 juli en zondag 3 juli vindt de vijfde editie van het Sallands wielerfestival plaats, Sallands Mooiste. Er is deze twee dagen voor iedereen wat te beleven.

Zaterdag: Dikke bandenrace
Door de straten van Haarle wordt een parcours uitgezet, speciaal voor voor jongens en meisjes van 7 tot 12 jaar. Wij willen kinderen op deze manier enthousiasmeren voor het fietsen (wielrennen of mountainbiken). Het parcours is compact (zo’n 600 m lang), zodat vanaf het terras van de Droadnagel de race goed is te volgen voor ouders en andere belangstellenden.
Kosten deelname: gratis
Startlocatie: Café de droadnagel, Molenweg 8, Haarle
Starttijd: 17:30

Zaterdag: Nacht van Sallands Mooiste
Hoe kun je beter een jubileum vieren. In het plaatselijke (wieler)café zal een avond vol vermaak zijn van een DJ-duo die wel héél bijzonder amusuments programma in elkaar hebben gezet om de deelnemers aan Sallands Mooiste kennis te laten maken met het nachtleven van Haarle. Dit alles bij de start en finish van de dikke bandenrace.
Entree: gratis
locatie: Café de droadnagel, Molenweg 8, Haarle
Starttijd: 20:00

Zondag: Toertocht
Uiteraard staat Salland niet alleen bekend om zijn mooie dorpen, maar ook om zijn heuvelrijke natuurgebied. De uitdaging van de wielertochten zit hem dan ook in de vele beklimmingen van de Sallandse Heuvelrug en de Lemelerberg,
Met stijgingspercentages tot wel 11,5%! De 75 kilometervariant van Sallands mooiste bevat al 400 hoogtemeters, de 100 kilometer variant heeft er 500 en de 140 kilometer route bevat een flinke 700 hoogtemeters.
Kosten deelname: € 8,00 (NTFU-leden € 6,00)
Kosten bij voorinschr: € 8,00 (NTFU-leden € 6,00)
Startlocatie: Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1a
Starttijd: 8:30 – 10:30
Afstanden: 75 – 100 – 140

Zondag: Mountainbiketocht
De MTB-routes van Sallands Mooiste bieden je een bijzonder afwisselend en zeer uitdagend parcours, waarin je door alle facetten van het Sallandse landschap op de proef wordt gesteld. Zowel de korte afstand met 300 hoogtemeters, als de lange afstand met wel 500 hoogtemeters bevatten alle ingrediënten die je van een ATB-tocht mag verwachten.
Kosten deelname: € 8,00 (NTFU-leden € 6,00)
Kosten bij voorinschr: € 8,00 (NTFU-leden € 6,00)
Startlocatie: Sportorant Sprengendal, Veldkampsweide 1a
Starttijd: 8:30 – 10:30
Afstanden: 25 – 45 – 60 – 80

Meer weten over Sallands Mooiste, klik hier >

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.