Gezondheid, Lifestyle

Cannabis roken of verdampen, de voor- en nadelen

22 okt , 2020  

Als je cannabis rookt, doe je dit waarschijnlijk al vanaf het begin zo en weet je waarschijnlijk niet beter dan het gewoon te roken in een joint. Echter zitten er een heleboel voordelen aan het verdampen van cannabis en wanneer je eenmaal overgestapt bent, wil je echt niet meer terug. Lees hier alles over de verschillen tussen het roken en verdampen en over de voordelen van het verdampen van cannabis.

Wat is verdampen?
Het verdampen van cannabis heet ook wel vapen of vaporizen. Waar je bij het roken van wietzaadjes  het product verbrandt, doe je dit bij het verdampen niet. Je verhit de cannabis tot een bepaalde temperatuur, waarbij er bepaalde stoffen worden geactiveerd welke weer vrijkomen in de damp. Vervolgens inhaleer je deze damp. Je ademt dus geen rook in, wat stukken beter voor je is dan wanneer je wel rook inademt. Dat is dus al meteen het eerste voordeel. Vapen is een stuk beter voor je longen en zal dan ook op lang termijn een heleboel gezondheidsrisico’s voorkomen.

Om cannabis te verdampen, heb je een vaporizer nodig. Je kan een vaporizer kopen voor boven de honderd tot tweehonderd euro, maar er zijn ook goedkopere varianten die je voor een paar tientjes aan kan schaffen. Op den duur is het wel een stuk goedkoper om cannabis te verdampen in plaats van het roken. Je hoeft namelijk geen vloei, tips of aanstekers meer te gebruiken. Aan alleen jouw vaporizer heb je genoeg. Het is een eenmalige uitgave en hier zal je voor een lange tijd profijt van hebben.

Andere voordelen
Naast het goedkoper uit zijn en het verminderen van gezondheidsrisico’s, zitten er andere voordelen aan. Zo merk je tijdens het verdampen meer van de natuurlijke smaak die cannabis bezit. Tijdens het roken gaat dit vaak verloren en dat is jammer, want de natuurlijke smaken en aroma’s zijn juist wat het zo lekker maakt.

Verder ben je met een vaporizer in staat om een temperatuur in te stellen. Dit zorgt ervoor dat je zelf de controle hebt over jouw high. Hoe milder je de effecten wil voelen, hoe lager je de temperatuur zet. Ongeveer 150°C is goed voor een mild effect. Wil je graag een wat sterker gevoel? Dan kun je de temperatuur omhoog gooien. Zo’n tien tot twintig graden meer is al genoeg voor een sterker effect. Ga echter nooit boven de 229°C, want dan ga je over de verbrandingstemperatuur heen. Dit kan ervoor zorgen dat de cannabis zijn kracht verliest.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.