Horeca & Gastronomie, Ondernemen

Wat is er onmisbaar in een restaurant keuken?

11 nov , 2020  

Geen restaurant keuken in Nederland ziet er hetzelfde uit. De keukens verschillen niet alleen in indeling van elkaar, maar er zit ook verschil in de apparaten die gebruikt worden. Ben jij druk bezig om een restaurant keuken in te richten? Dan moet je flink wat keuzes maken. Zo is het belangrijk om voor de juiste indeling te kiezen. Daarnaast moet de juiste apparatuur aanwezig zijn in de keuken. Als gevolg van het grote aanbod weet jij mogelijk niet wat je moet kiezen. Daarom bieden wij jou de helpende hand. In deze tekst zetten we een aantal zaken op een rijtje die onmisbaar zijn in een restaurant keuken.

Apparaten om gerechten te bereiden
ieder restaurant werkt met een menukaart. Met behulp van deze kaart maak jij het gasten makkelijker om een keuze te maken,. Waarschijnlijk staan er verschillende gerechten op de kaart. Zorg er altijd voor dat je over de juiste apparatuur beschikt om alle gerechten te bereiden. Voor het bereiden van vlees is een bakplaat handig en voor pizza’s biedt en pizza oven uitkomst. Daarnaast is ook een steamer geen overbodige luxe. Hiermee bereid je bepaalde gerechten, zoals groentes, binnen een handomdraai. Staan er gefrituurde snacks op de menukaart? Zorg er dan ook voor dat er een friteuse aanwezig is in jouw restaurant keuken.

Vaatwasser
Smerige borden en vies bestek en glaswerk moet zo snel mogelijk weer schoon zijn. Hoe sneller het schoon is, des te eerder jij het weer kunt gebruiken. Wanneer je alles met de hand afwast, duurt het vaak lang voordat alles weer schoon is. Daarom is een horeca vaatwasser onmisbaar in een restaurant keuken. Dit apparaat zorgt er binnen de kortste keren voor dat vieze vaat weer schoon is. De werking van een horeca vaatwasser is vergelijkbaar met die van de vaatwasser die jij thuis hebt, alleen gaat het allemaal een stuk sneller. Bij het merendeel van deze vaatwassers is de vieze vaat binnen een handomdraai weer schoon. Hierdoor kun jij borden, bestek en servies snel weer inzetten om nieuwe gasten eten en drinken te serveren.

Koelkast en vriezer
In een restaurant keuken wordt zoveel mogelijk gewerkt met verse producten. Dit komt de kwaliteit van de gerechten ten goede. Werk jij ook met verse producten in jouw keuken? Dan is het belangrijk om deze ook vers te houden. Daarom is een horeca koelkast onmisbaar in iedere restaurant keuken. Dit apparaat helpt jou namelijk om de houdbaarheid van verse producten te verlengen. Je kunt (aangebroken) etenswaren dan immers gekoeld bewaren, waardoor ze minder snel bederven.

Naast een koelkast is een vriezer overigens ook geen overbodige luxe. Dit apparaat stelt jou namelijk in staat om etenswaren veilig te bewaren. Door producten in te vriezen voorkom je immers dat het bederft. Invriezen kan met aangebroken producten. Toch wordt het vaak aleen gedaan met nieuwe producten waarvan nog een (aangebroken) voorraad in de koelkast ligt. Op deze manier heb jij altijd de beschikking over verse producten. Gebruik je een vriezer? Zorg er dan wel voor dat je weet wat je wel en niet in kunt vriezen. Op deze manier zorg je altijd voor verse en lekkere gerechten.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.