Koffie, Ondernemen

eek, écht eerlijke koffie

20 jan , 2016  

De lancering van het nieuwe duurzame koffiemerk eek, écht eerlijke koffie vindt deze week van 11 tot en met 14 januari 2016 op de Horecava in Amsterdam plaats.
eek is in 2015 opgericht door vier enthousiaste koffieliefhebbers, die behalve hun liefde voor koffie, het ondernemerschap in de genen hebben en met heel hun hart maatschappelijk betrokken zijn.
Hun missie: koffiedrinkers op verantwoorde en duurzame wijze laten kennismaken met specialty coffee.

Duurzaam
De Nederlandse consument drinkt steeds vaker koffie van hogere kwaliteit. Koffie van vers gemalen bonen geniet meer en meer de voorkeur. Daarbij kiest de consument ook steeds vaker voor een duurzaam gecertificeerde koffie, zowel thuis, in de horeca als op het werk.
eek, écht eerlijke koffie, is genieten van de beste kwaliteit specialty coffee.

Goede en eerlijke koffie
Dat is het ultieme doel van de vier oprichters. Zij brengen niet alleen heerlijke specialty coffee voor een breed publiek in de markt, maar hebben ook aandacht voor conservatie van het ecosysteem en andere punten van het Rainforest Alliance keurmerk. Eerlijke koffie voor iedereen in de keten, van de plantagemedewerker tot de consument die van eek geniet. eek wordt scherp geprijsd in de markt gezet om de concurrentie aan te gaan met andere specialty coffee aanbieders. Ondanks de scherpe prijsstelling keren zij ook nog een eekpremie uit.

eekpremie
Per verkochte kilogram koffie reserveert eek € 1,- aan eekpremie. Met deze eekpremie ondersteunt eek zoveel mogelijk sociale en duurzame projecten op en om de plantages om de wereld een beetje beter en mooier te maken. Uitgaande van 120 koppen koffie per kilogram komt dit neer op minder dan 1 cent per kop koffie.

Het beste van Guatemala-Brazilië
De eerste melange van eek is samengesteld uit 100% Rainforest Alliance gecertificeerde arabica koffiebonen, waarvan 70% afkomstig is uit Guatemala en 30% uit Brazilië. Deze variant is licht gebrand en geschikt om zowel een espresso, lungo als ook een cappuccino of zelfs filterkoffie mee te zetten.
Het komende jaar zullen ook andere smaakvariaties op de markt gebracht worden.

Proefpakket
Ter introductie heeft eek deze week een proefpakket voor € 35,- inclusief BTW. U ontvangt hiervoor 2 kilogram eek melange – het beste van Guatemala-Brazilië – verpakt in 4 zakken van 500 gram en zonder extra verzendkosten thuisgestuurd.

Meer informatie is ook te vinden op: www.eekcoffee.com

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.