Koffie, Lifestyle

Ikea Fika

18 nov , 2014  

Ikea wil Nederland laten kennismaken met fika: een typisch Zweeds koffiemoment. Dat kan in de winkel of thuis, wat Ikea betreft.

De woonketen zet zijn zinnen steeds meer op food, getuige een trits aan recente introducties en commercials die zowel ontbijt, lunch als diner prijstechnisch voor het voetlicht halen. Nieuw is de focus op koffie met een zoete traditie uit Zweden. In een persbericht laat de keten weten: “In Zweden nemen ze niet zomaar een koffiepauze, ze nemen een ‘fika’. Even ontspannen en bijkletsen onder het genot van een kop koffie en een zoete lekkernij.”

Food Market
Een ‘heilig moment’ waar Zweden elke dag ruim de tijd voor nemen, gaat Ikea verder. “Hoog tijd dat Nederland ook kennismaakt met deze zoete traditie. Verras visite eens met een typisch Zweedse fika. Ikea heeft alles in huis voor een gezellig Zweeds koffiemoment.” De Swedish Food Market biedt diverse Zweedse zoetigheden om de fika te complementeren. “Zoals Kanelbullar kaneelbroodjes, taarten, koekjes en muffins.”

Assortiment
Het bedrijf trekt het koffie-offensief op zijn website slim nog een stukje verder. Naast zoetigheden worden bijbehorende etagères, servetten, mokken, filterkoffie, bonen en koffiepads.

Bron: Outofhome-shops.nl

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.