Koffie, Ondernemen

Koffie uit je iPhone… ehh… ok… #mokase

13 mei , 2017   Video

Soms zijn er van die producten die compleet overbodig lijken. Mokase gaat nog een stapje verder en brengt een totaal nutteloos product op de markt. Althans, dat vind ik als niet-koffie-drinker.

Mokase
Mokase is namelijk een smartphone-hoesje, waarmee je onderweg koffie kunt maken. Het werkt net als ‘gewone’ hoesjes en wordt achterop je smartphone geklikt. Maar in plaats van een extra accu, of gewoon bescherming, heeft Mokase als doel om onderweg espresso voor te maken.

Aan de achterzijde wordt een capsule ingebracht en door de ingebouwde accu kan deze opgewarmd worden. Dit duurt slechts 5 tot 8 seconden. Dan heb je 25 ml koffie, vanuit je smartphone. Mocht je denken dat dit een beetje vreemd is… ja, dat klopt.

De koffie kan ongeveer 3 maanden ‘bewaard’ worden in de capsules, dus je zult regelmatig nieuwe moeten aanschaffen. Ook een eigen beker meebrengen is vereist.

Dit Italiaanse project is op zijn zachtst gezegd opvallend. Nu heb je, als je echt koffieverslaafd bent, wel altijd koffie bij de hand, maar… Moet het echt in een smartphone-hoesje? Er is veel media-aandacht voor, dus dat hebben de makers in ieder geval goed voor elkaar. Maar of het ook een succes gaat worden, dat moet nog blijken.

Kickstarter
Het ietwat bijzonder project Mokase is te vinden op Kickstarter waar ze de funding om het moment van schrijven nog niet binnen hebben. Het project steunen kan nu wel nog, tot midden juni 2017. Voor 49 euro + 18 euro verzendkosten krijg jij een echt hoesje waarmee je onderweg koffie kunt maken. Natuurlijk heb je wel wat navullingen nodig zo nu en dan, daar zijn ook aparte opties voor op de Kickstarterpagina. Ga jij koffie uit je smartphone drinken?

Bron: Androidworld.nl

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.