50 Plus, Koffie, Lifestyle, Persberichten

Koffie, waar is het allemaal goed voor?

9 jan , 2019  

De meeste mensen drinken een lekker kopje koffie wanneer ze in de vroege ochtend wakker worden. Misschien jij ook wel. Maar wist jij ook dat er zelfs andere voordelen zijn bij het drinken van koffie? Meestal denk je als voordeel aan iets over wakker worden,  of meer energie krijgen. Maar ook voor hele andere zaken kan koffie helpen. Hieronder lees je een aantal toffe redenen om toch weer koffie te drinken! Dus haal de koffiezetapparaat bonen, en je kopje maar tevoorschijn.

Gewichtsverlies:
Geloof het of niet, koffie helpt om af te vallen.Dit komt omdat koffie cafeïne bevat, en cafeïne helpt als een ondersteunend middel bij gewichtsverlies. Er is zelfs een speciaal product voor afvallen. Een gezonde oploskoffie met een mooie mix van natuurlijke kruiden en fruit. Het leuke van dit product is dat het 100% veilig, natuurlijk en effectief is en bovendien prima smaakt. Die koffie helpt om sneller gewicht te verliezen. Als je een koffiedrinker bent is het zeker een idee om het eens uit te proberen. Als je dat niet wilt, zal normale koffie ook gewoon helpen.

Kanker:
Koffiedrinkers lijken ook een lagere kans te hebben om kanker te ontwikkelen. Dit is een groot voordeel omdat kanker de belangrijkste doodsoorzaak in de wereld is. Als je weet dat kanker in je familie zit, is het zeker een goed idee om te beginnen met koffie drinken als je dit nog niet doet. Door koffie te drinken verminder je dus de kans dat je kanker krijgt. Sterker nog, gezonde koffie helpt wel veel meer dan uit de supermarkt gekochte koffie. Zelf gemalen, met eigen bonen is namelijk veel gezonder en verser. Koffiezetapparaat bonen die je allemaal zelf maalt is dus the way to go als jij het risico op kanker wilt verminderen.

Meer energie door koffie:
De eerste kop koffie die je drinkt om te helpen met wakker worden, wie doet het niet. Maar koffie helpt ook echt met het verbeteren van je energie. Dit is waarom. Omdat koffie cafeïne bevat, verbetert het de energiebron in je lichaam. De cafeïne komt de bloedbaan binnen en vervolgens gaat het naar de hersenen, wanneer het in de hersenen is blokkeert het een stofje genaamd Adenosine. Dit zorgt ervoor dat jouw lichaam Norepinephrine en Dopamine afgeeft, en daardoor krijg jij de welverdiende energie boost.

Koffie helpt tegen depressie
Depressie, helaas een veelvoorkomend probleem. Naast geestelijke hulp van bijvoorbeeld een psycholoog zijn er ook andere oplossingen. Namelijk het drinken van koffie. Koffie verlaagt je kansen om depressie te krijgen. Koffie zorgt ervoor dat je hersenen de negativiteit afstoten, je wordt er blij van. Meer koffie dus!

Verlaagt het risico op diabetes:
Volgens Harvard onderzoekers kan koffie  helpen om het risico op Type II diabetes te verlagen. Dit is bevestigd. Degenen die koffie drinken hadden namelijk een kleinere kans om Type II Diabetes te krijgen. De Harvard-onderzoekers volgden meer dan 100.000 mensen gedurende bijna 20 jaar. Ze merkten dat degenen die meer dan 1 kop koffie per dag dronken zo’n 11 procent minder kans hadden om type 2 diabetes te ontwikkelen. Nog een goed voordeel dus.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.