Horeca & Gastronomie, Koffie

Nieuwe plek voor Bossche Bagels & Beans

8 dec , 2015  

Bagels & Beans komt naar het voormalig Stedelijk Museum Den Bosch. Begin 2016 opent de lunchzaak voor koffie en bagels haar deuren in het voormalig Stedelijk Museum in Den Bosch. Sietse van den Berg en Laurens Dekkers, die in 2013 en 2007 met de Bagels & Beans aan de Hooge Steenweg in Den Bosch de AD Koffietest wonnen, zullen hier hun prijswinnende koffie gaan schenken. Afgelopen vrijdag werd in het gebied al de nieuwe versmarkt Van Heinde geopend in voormalig Stedelijk Museum aan de hofvijver van het Paleiskwartier.

“Den Bosch is momenteel onze kleinste locatie”, vertelt oprichter van Bagel & Beans Roland Bakker over de eerste vestiging aan de Hooge Steenweg. “Dus de wens om uit te breiden ligt er langer. Dat was op de huidige locatie niet mogelijk en dus zochten we naar een tweede vestiging.”

De nieuwe Bagels & Beans komt bij de paleisbrug, in de buitenste unit van het pand met het opvallende zaagtanddak. Het monumentale gebouw stamt uit 1951 en bood van 2005 tot 2012 onderdak aan het Stedelijk Museum. Nu is het eigendom van EETNL, dat het heeft omgetoverd naar een markthal voor streekproducten en horeca. Bagels & Beans Hofvijver Den Bosch opent begin 2016.

In het Paleiskwartier is straks ruimte voor ongeveer 35 tot 40 zitplaatsen. Mogelijk komt daarbij nog een klein terras. Met de komst van Bagel & Beans is er nog één unit leeg in het pand. Naast de versmarkt opent binnenkort ook het verhuisde restaurant Pollevie haar deuren.

Bron: BD.nl

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.