Horeca & Gastronomie, Koffie, Lifestyle, Ondernemen

Nitro Coffee op de tap bij Kaldi Apeldoorn

14 aug , 2017  

De Nitro Coffee is al een aantal jaren razend populair in Amerika, en Kaldi bracht deze koffie afgelopen zomer naar Nederland! Kort gezegd is de zogenaamde Nitro Coffee net Guinness bier, maar dan op basis van koffie en zonder alcohol. Het is een cold brew koffie waar stikstof (Nitrogen) aan toegevoegd is, regelrecht uit de tap. Getapte koffie met een dikke schuimkraag, daar wilden we meer van weten!

Koude koffie uit de tap
Aangezien Kaldi wel houdt van nieuwe dingen, haalden we de tap naar Nederland. Aan de Herengracht te Amsterdam begonnen we met het tappen van deze koude koffie. Door de Nitrogen en het tappen van de koffie ontstaat er een dikke schuimlaag, waardoor de koffie lekker vol en romig is. Een heerlijk zomers drankje en een gezond alternatief voor veel ijskoffies waar suiker aan toegevoegd is. De Nitro Coffee is namelijk geheel vrij van suikers, calorieën en e-nummers. Hoe de koffie dan toch die heerlijke smaak krijgt? De cold brew is gezet van een 100% Arabica uit Yunnan (China), welke een zachte smaak, met lichtzoete chocolade/karamel tinten kent. Met de Nitro Coffee valt overigens eindeloos te variëren, je kunt er alcoholhoudende dranken aan toevoegen of hem drinken met een scheutje melk of een beetje siroop.

Op naar Apeldoorn!
De koffietap gaat de aankomende tijd verschillende Kaldi vestigingen bij langs. De afgelopen tijd heeft menig Amsterdammer kunnen genieten van het “koffiebier” en nu is het de beurt aan Apeldoorn. Want ook voor hen geldt: wat past er nou beter bij het zomerse weer (geloof ons, het komt er weer aan) dan een ijskoude koffie? Juist, niets! Laat dat zonnetje in Apeldoorn maar schijnen dus, dan gooien wij de koffietap voor je open!

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.