Koffie

Peeze viert jubileum met bijzondere limited edition koffie

13 okt , 2014  

Ter ere van haar 135-jarig bestaan introduceert Koffiebranderij Peeze een bijzondere jubileumkoffie: Harrar uit Ethiopië. Deze limited edition heeft alles in zich waar Peeze al sinds 1879 voor staat: vakmanschap, passie, kwaliteit en duurzaamheid.

Harrar is een zeer exclusieve koffie. Dat komt niet alleen door de beperkte beschikbaarheid van de specifieke bonen, maar ook door de bijzondere smaak: sterk gekruid, maar toch heerlijk zacht, met tinten van aalbes, pruim en nootmuskaat. Harrar laat daarmee de oorspronkelijkheid van echte wilde koffie zien, maar is tegelijkertijd zeer verfijnd van smaak. Voor de echte liefhebber!

135 jaar Peeze
Met deze authentieke koffie trekt Koffiebranderij Peeze een lijn door die 135 jaar geleden werd ingezet: koffie van topkwaliteit die met vakmanschap en passie wordt gemaakt. Elke boonsoort wordt apart en op zijn eigen manier gebrand, zodat ieder aroma maximaal tot zijn recht komt. Pas achteraf – na het branden – worden de bonen gemelangeerd.

Vernieuwing
Als autoriteit op het gebied van koffie – en later thee – heeft Peeze in de loop der jaren voor diverse vernieuwingen gezorgd. Zo was Peeze de initiator van de eerste Nederlandse Barista kampioenschappen , de eerste koffiebranderij die met een aparte cappuccino-melange (Latte) kwam en introduceerde Peeze ook een uniek theeconcept: Communitea.

MVO-koploper
De belangrijkste ontwikkeling waar Peeze een voortrekkersrol in neemt, is echter de duurzame manier van ondernemen. In elke stap van het productieproces staat duurzaamheid voorop. Dat leidde er onder meer toe dat Peeze de eerste Nederlandse koffiebranderij is die 1000/0 gecertificeerd is, en als eerste een klimaatneutrale Fairtrade-koffie op de markt bracht. Daarnaast gaat van de opbrengst van elk kopje koffie een deel naar de Peeze Foundation, een initiatief waarmee Peeze eerlijke en duurzame projecten door heel de koffieketen ondersteunt.

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.