Horeca & Gastronomie, Koffie, Lifestyle, Ondernemen

Veemkantine, een huiskamer vol lekkers

22 mrt , 2016  

De Veemvloer, onderdeel van Het Veemgebouw, was vroeger een pakhuis voor cacao en koffie. Op de plek, die sinds jaar en dag een broedplaats is voor creatieve ondernemers, begint horecaondernemer Marphen Mijnals nu de Veemkantine, een huiskamer vol lekkers, die ruimte biedt aan alle ondernemers van Het Veemgebouw in combinatie met de bewoners van de buurt.

Open keuken
De inrichting van de Veemkantine is industrieel. Fabriekslampen uit Berlijn hangen boven de grote houten leestafel waaraan meerdere gasten kunnen zitten. Een rechthoekige hoge statafel in de hoek, is bedoeld voor een snel Spaans biertje after work. Aan de nu nog kale muren van beige baksteen komen vanaf april wisselende kunstcollecties te hangen. In de riante mobiele open keuken worden de lekkerste Spaanse hapjes bereid, van lunchgerechten als Tostado tot geroosterde knolselderij voor de vega’s. Mijnals serveert zoveel mogelijk biologisch. “Een cappuccino met amandelmelk vinden we hier normaal, honing bij je koffie vinden we gezonder dan suiker, dus krijg je het er alle twee bij als je bestelt.”

Ontbijt-lunch-borrel
Bij de Veemkantine kun je ontbijten, lunchen en borrelen. De openingstijden zijn afgestemd op zowel de medewerkers van creatieve broedplaats Het Veem, als het inpandige Veemtheater, zodat je voorafgaand aan de voorstelling nog heerlijke gerechten van lokale leveranciers kunt proeven. Boven in het gebouw zit à la carte restaurant Bak, maar bij de Veemkantine kom je voor de muffins met blauwe bessen, de Ceasar salad en de hamburgers van de grill. Dagverse gerechten voor betaalbare prijzen, die van ’s ochtends 09.00 uur tot ’s avonds 18.00/20.00 uur (afhankelijk van de theateragenda) te bestellen zijn.

Catunambu koffie
De keuken is geïnspireerd op Spanje met Spaanse koffie van familiebedrijf Catunambu, eerlijke premium koffie uit de buurt van Sevilla, waarmee ook Mijnals’ andere bedrijf King Coffee is groot geworden. De wijnen waaronder Rioja (rood), Garnashan (rosé) en Verdejo (wit) zijn zowel per glas als per fles te krijgen, het bier is van Mahou. De ingrediënten voor de gerechten van de overwegend Europese kaart, worden betrokken van streekleveranciers, zo komt het vlees van een boerderij in Weesp, het brood van biologische bakkerij Le Perron en de vis van de afslag in IJmuiden.

Terras aan het IJ
Naast de Veemkantine ligt de Veemvloer, een zaal voor evenementen en presentaties, die verhuurd wordt aan bedrijven als Nike, Sonos en Heineken. De zaal kan qua grootte worden aangepast en biedt plek aan zo’n 100 personen. De Veemkantine regelt tijdens events de catering, met gezonde hapjes, verse sapjes en strak opgeschuimde cappuccino’s met uitzicht op het IJ. In de zomer is er een zalig terras.

Evenementenagenda
Maandelijks zullen er evenementen georganiseerd worden in de Veemkantine, variërend van lezingen tot kunstexposities. De evenementen worden doorgegeven voor de agendapagina’s van alle relevante on- en offline media.

Burgers & Beer Party
Op (goede) vrijdag 25 maart lanceert de Veemkantine de Kingburger, 120 gram eerlijk rundvlees op een biologisch broodje zo van de bakplaat. Van 16.00-20.00 uur vindt er een Burger & Beer party plaats voor zowel de ondernemers als de buurt, om kennis te maken met de keuken van de Veemkantine en deze nieuwe burger. Mijnals: “Ik ben lid van de Burger Boyz, een openbare facebookgroep waar mensen dagelijks foto’s posten van hamburgers die ze liken. Hamburgers zijn een essentieel onderdeel van de horeca geworden, waarmee je klanten laat zien wat je in huis hebt. Hoe beter de burger, des te smaakvoller de keuken.”

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.