Koffie

Waar moet je op letten wanneer je koffie in de aanbieding koopt?

22 okt , 2020  

Vliegt de koffie er bij jou thuis doorheen? Dan moet je geregeld nieuwe kopen. Dit is niet goedkoop. Gelukkig kun je makkelijk besparen op koffie. Hoe? Door koffie in de aanbieding te kopen. Gooi koffie die in de aanbieding is overigens nooit klakkeloos in jouw winkelwagen, maar kijk er eerst goed naar. Geen idee waar je op moet letten? Wij helpen je hier een handje bij!

Zit er een addertje onder het gras?
In menig supermarkt kom je zo nu en dan wel een koffie aanbieding tegen. Ook andere koffiemerken prijzen hun koffiesoorten met enige regelmaat af. Voor jou als consument is zo’n aanbieding ideaal. Je betaalt hierdoor namelijk aanzienlijk minder voor koffie. Toch raden wij je aan de aanbieding altijd goed te bestuderen. Er kan bijvoorbeeld een addertje onder het gras zitten. Zo moet je soms meerdere pakken koffie kopen om te profiteren van de aanbieding. Wanneer je thuis veel koffie drinkt, is dit geen probleem. Het wordt een ander verhaal wanneer er weinig koffie gedronken wordt. Een grote hoeveelheid koffie inslaan is dan alleen interessant wanneer het lang genoeg houdbaar is.

Is er iets mis met de koffie?
Naast aanbiedingen van de fabrikant kan een supermarkt zelf ook besluiten om koffie af te prijzen. In dat geval wordt er vaak een sticker met korting op de verpakking geplakt. Dit ziet er op het eerste oog interessant uit, want hierdoor kun je vaak het nodige besparen op koffie. Gooi de afgeprijsde verpakking nooit klakkeloos in jouw kar, maar kijk er altijd goed naar. Mogelijk is het pak al open, bijvoorbeeld omdat hij gevallen is. De koffie is in dat geval niet meer vacuüm verpakt, waardoor de smaak minder wordt.

Is de koffie lang genoeg houdbaar?
Staat er een afgeprijsd pak koffie in de schappen en zie je geen beschadigingen aan de buitenkant? Dan gooi je het pak mogelijk direct in jouw kar. Doe dit niet zonder een blik op de houdbaarheid van de koffie te werpen. Koffie is over het algemeen behoorlijk lang houdbaar, maar mogelijk geldt dat niet voor de afgeprijsde verpakking. Misschien is er niet goed gevuld in de supermarkt, waardoor een pak lange tijd achterin het schap is blijven staan. Wanneer het product bijna over datum is, prijst een supermarkt dit vaak af om het alsnog te kunnen verkopen. Werp daarom voor de zekerheid altijd even een blik op de datum wanneer je een afgeprijsd pak koffie wilt kopen.

Is het geschikt voor jouw koffiezetapparaat?
Heb je een Dolce Gusto compatible apparaat thuis en wil je hier cappuccino mee maken? Zorg er dan voor dat je over de juiste cups beschikt. Met gewone Dolce Gusto compatible cups kun je namelijk geen cappuccino maken. Nee, hier moet je speciale Dolce Gusto compatible cappuccino capsules voor kopen. Inspecteer de verpakking altijd eerst goed en kijk of je daadwerkelijk de goede hebt gepakt. Het zou zonde zijn wanneer je bij thuiskomst ontdekt dat je toch de verkeerde Dolce Gusto compatible cups mee hebt genomen. In dat geval heb je zelfs onnodig geld uitgegeven aan koffie.

 

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.