Gezondheid, Koken, Lifestyle

Dag zonder vlees? Geen probleem met de Beyond Jalapeño Burger

1 mei , 2025  

Wil je bewuster eten en af en toe een dag zonder vlees inlassen, maar dan wel met smaak? Dan is de nieuwe Beyond Burger® Jalapeño een heerlijke ontdekking. Deze plantaardige burger is sappig, kruidig en nét even wat pittiger dan je gewend bent. Je vindt ‘m nu bij steeds meer supermarkten, waaronder Albert Heijn, Jumbo, PLUS en online bij PicNic.

De Beyond Burger Jalapeño is ideaal voor wie op zoek is naar een smaakvolle vleesvervanger met een stevige bite. Gemaakt van volledig plantaardige ingrediënten (zonder soja!) en rijk aan eiwitten (16 g per 100 g), is dit een verantwoorde keuze voor elke doordeweekse maaltijd of gezellige barbecueavond.

Waarom een dag zonder vlees?

Steeds meer mensen plannen bewust één of meerdere vleesvrije dagen per week. Goed voor jezelf én de planeet. Met de plantaardige producten van Beyond Meat wordt die keuze wel heel makkelijk én lekker. Je geniet gewoon van een volwaardige maaltijd, zonder dat daar dieren of het milieu onnodig onder lijden. Win-win!

Plantaardig genieten was nog nooit zo makkelijk

Naast deze nieuwe Jalapeño-variant biedt Beyond Meat nog veel meer inspiratie voor je vleesvrije dag. Denk aan plantaardig gehakt voor in de pasta, kruidige meatballs voor bij je borrelplank of malse plantaardige steakpuntjes voor in een salade. Verkrijgbaar bij bekende supermarkten en razendsnel op tafel.

Snelle spicy burger bowl (voor 2 personen)

Een lekker, voedzaam en plantaardig gerecht voor een drukke dag.

Ingrediënten:

  • 2 Beyond Burger® Jalapeño

  • 100 g mais (uit blik of vers)

  • 1 avocado, in plakjes

  • 100 g gemengde sla

  • 1 rode ui, in ringen

  • Limoensap

  • Verse koriander (optioneel)

  • Olijfolie, peper en zout

Bereiding:

  1. Bak de burgers in een koekenpan of op de grill in ca. 4–5 minuten per kant.

  2. Meng ondertussen de sla met een scheutje olijfolie en limoensap.

  3. Verdeel de sla over twee kommen. Voeg mais, avocado en rode ui toe.

  4. Snijd de gebakken burgers in grove stukken en leg ze bovenop.

  5. Werk af met verse koriander, extra limoen of een pittige saus naar keuze.

Tip: Liever in een broodje? Serveer de burger op een geroosterd broodje met sla, avocado en een vegan knoflooksausje.

Met kleine stappen maak je een groot verschil. En met deze spicy burger is die stap ook nog eens heel lekker. Ga jij ‘m proberen?

Meer inspiratie nodig? Check de plantaardige recepten op https://plantaardig.org

, , , , , , ,



Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.