Koken

Handige zakjes voor heerlijke variatie op de BBQ

12 jun , 2021  

Wil je eens wat originele variatie op de barbecue? Met de barbecuezakjes van Barbecook maak je vis, mosselen, krielaardappelen op een heel andere manier klaar. Handig als je wilt barbecueën met groente. Je vult de barbecue bag met ingrediënten en kruiden, vouwt hem dicht en legt hem op de barbecue met de transparante zijde naar boven. Het resultaat is overheerlijk omdat je door stoomontwikkeling een hele zuivere smaak krijgt.

De zakjes zorgen voor een optimaal garingsproces en kruiden of marinades doen volop hun werk. Je voorkomt ook dat meer kwetsbare ingrediënten als vis en groenten aanbranden op de barbecue. Zo houd je het barbecuerooster mooi schoon. Als de zak gevuld is prik je wat gaatjes aan de bovenzijde om stoom te laten ontsnappen. Wanneer het klaar is scheur je de transparante bovenkant open (met handschoenen) en kun je genieten van een heerlijke BBQ-dish.

Recept Groentenpapillot met Feta 

Ingrediënten voor 4 personen
1/3 bloemkool, 1 groene paprika, 1/2 courgette, lente-uitjes, 200 g kerstomaten, 200 g feta, 1 glas witte wijn, zout, peper, handvol basilicum en een paar tijmtakjes.

Bereidingswijze
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes en snij de paprika in fijne ringen. Snij de courgette stukjes, halveer de tomaatjes en snipper de lenteuitjes en basilicum. Verdeel alle groenten, kruiden, peper/zout en feta over de barbecue bags inclusief een scheutje witte wijn. Vouw de opening van de bags dicht, prik gaatjes en laat het gerecht twintig minuten garen op een voorverwamde barbecue (180 °C).

Informatie
De Barbecook barbecue bags zijn verkrijgbaar bij kookwinkels, tuincentra en webshops. Set van 10 bags: adviesprijs € 4,50. De zakjes zijn gemaakt van aluminiumfolie en polyester. Ze zijn geschikt voor op de barbecue en in de oven en bestendig tegen maximale temperatuur van 230°c. Ga voor meer informatie naar www.barbecook.com.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.