Koken

Tilda rijst, de beste kwaliteit Basmati rijst nu Nederland verkrijgbaar

15 okt , 2020  

Basmati kan maar op één plaats ter wereld groeien: aan de voet van de Himalaya. De combinatie van het unieke klimaat, de conditie van de grond en het pure smeltwater uit de bergen zorgt ervoor dat de Basmati kan uitbloeien tot de beste rijstsoort. Rijstmerk Tilda selecteert al vijftig jaar lang pure Basmati rijst. Tilda rijst is in Nederland verkrijgbaar bij Albert Heijn in pure variant, en in de voorgestoomde varianten met smaken kokosnoot, tomaat & basilicum, sweet chili & limoen of kokosnoot, chili & citroengras.

Met smeltwater van de Himalaya
Net zoals bij goede wijn, is Basmati afhankelijk van een goede oogst en verbetert het met de tijd. Basmati kan het beste eerst maanden rijpen. Daarnaast is het belangrijk dat de Basmati niet gemengd is met andere soorten. Veel pakjes Basmati rijst bestaan niet puur uit Basmati, wat de smaak en het kookgemak negatief beïnvloedt. Tilda verwijdert ook andere granen en gebroken korrels, zodat er geen zetmeel vrijkomt die de rijst plakkerig maakt. Op deze manier komen de unieke karakteristieken van Basmati het beste naar voren.

Geurig
Basmati betekent letterlijk geurig in Pakistan en India, waar Basmati vandaan komt. Het wordt ook wel eens beschreven als het aroma van zongebakken hout en bloemen. De lange, dunne rijstkorrels zijn licht en zacht en hebben een unieke smaak, met een nootachtige hint. Doordat er geen andere granen of gebroken rijstkorrels in zitten, blijft de rijst tijdens het koken luchtig en plakken de korrels niet aan elkaar. Bovendien is Basmati glutenvrij en laag in vet.

De basis voor elk gerecht
De open textuur van Tilda Basmati zorgt ervoor dat de rijstkorrel goed smaken absorbeert van onder andere sauzen en kruiden. Dit maakt Basmati de ideale basis voor elk gerecht. Tilda biedt naast Basmati verschillende rijstsoorten, maar ook enkele gemaksproducten waarbij de rijst al is voorgestoomd en op smaak gebracht. In de schappen liggen deze in de smaken kokosnoot, tomaat & basilicum, sweet chili & limoen of kokosnoot, chili en citroengras.

Kook inspiratie nodig?
Ben je nog op zoek naar lekkere plantaardige recepten met deze rijst van Tilda? Wat te denken van deze Courgette Carpaccio of Champignon Pilav?

Product- en verkoopinformatie
Tilda rijst is verkrijgbaar in bij Albert Heijn voor een adviesprijs vanaf €1,95.

, , , , , ,

By2 Responses

  1. […] 1. Verwarm de Tilda rijst volgens de verpakking en zet apart. 2. Snijd de courgette in dunne plakjes met een mandoline of met […]

  2. […] 1. Was de Tilda rijst in koud water totdat het water helder is. Zet vervolgens de rijst even apart zodat het goed kan […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.