Lifestyle

3 tips voor het juiste telefoonabonnement

25 nov , 2020  

Is het abonnement van je mobiele telefoon bijna afgelopen? Sluit dan niet meteen bij je eigen provider direct een nieuw telefoonabonnement af. Er zijn allerlei providers en de kans is groot dat er een tussen zit die je betere voorwaarden te bieden heeft. Maak daarom gebruik van onderstaande 3 tips om het juiste telefoonabonnement af te sluiten.

1. Keuze tussen abonnement met mobiel of sim only
Het is belangrijk om als eerste te bepalen of je een telefoonabonnement met mobiel wilt of de keuze maakt voor sim only. In de eerste situatie voorziet de provider je van een nieuw toestel in combinatie met een abonnement. De vraag is dan heb je al een nieuwe mobiel nodig of voldoet je huidige toestel nog prima en gaat deze nog wel een jaar of twee jaar mee? Als je geen nieuw toestel nodig hebt, is het aan te raden de keuze voor een sim only telefoonabonnement te maken. Neem je er namelijk een toestel bij dan valt het maandbedrag veel hoger uit. Of je bent in een keer veel geld kwijt voor een mobiele telefoon of je betaalt er maandelijks de rekening voor. Bij een sim only abonnement ben je alleen geld kwijt voor de abonnementskosten. Nadat je de keuze hebt gemaakt, kijk je bij het aanbod met goedkope telefoonabonnementen om voordelig uit te zijn.

2. Kijk naar je toestelgedrag
Je eigen telefoongedrag is eveneens belangrijk om het juiste telefoonabonnement te kiezen. Bel je veel en wil je graag veel belminuten of zit je vaker online en heb je meer aan zoveel mogelijk data? Een manier om daar inzicht in te krijgen, is door de telefoonrekeningen er even bij te pakken. Dan zie je hoe je de telefoon de afgelopen tijd hebt gebruikt met bellen of met internetten. Alle providers bieden namelijk verschillende opties als het gaat om het aantal belminuten en aantal data. Door rekening te houden met je toestelgebruik maak je op basis daarvan de beste keuze voor een telefoonabonnement.

3. Telefoonabonnementen vergelijken
Het toestelgebruik is een belangrijk punt in het maken van een keuze, maar daarmee ben je er nog niet. Het is nu de kunst om de goedkope telefoonabonnementen op basis van het toestelgebruik met elkaar te vergelijken. Providers hanteren namelijk uiteenlopende tarieven en het is dan ook mogelijk om voor de goedkoopste optie te kiezen. De telefoonrekening is toch een terugkerende maandelijkse last en daar wil je natuurlijk niet meer aan kwijt zijn dan nodig is. Als je weet wat je voor type abonnement wilt op basis van je gebruik is het heel eenvoudig om de telefoonabonnementen met elkaar te vergelijken op prijs. Let daarbij eventueel ook op speciale aanbiedingen. Misschien heb je al een vast internetabonnement bij een provider en krijg je een korting als je er ook een mobiel abonnement afsluit. Kijk ook bij de aanbiedingen van andere providers om optimaal van een speciale aanbieding te profiteren. Tot slot is het nog van belang om te bepalen of je een eenjarig of tweejarig abonnement wilt of dat je de mogelijkheid hebt om maandelijks op te zeggen.

Bron foto Dean Moriarty van Pixabay

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.