Lifestyle

Apple geeft preview van iOS 11.3

27 jan , 2018  

iOS 11.3 biedt dit voorjaar toegang tot nieuwe augmented reality-features op iPhone en iPad, nieuwe Animoji op iPhone X en de mogelijkheid om patiëntendossiers in te zien in de Gezondheid-app.

Nieuwe AR-features
Met de introductie van ARKit in iOS 11 kregen honderden miljoenen iPhone- en iPad-gebruikers toegang tot augmented reality-features en werd iOS ’s werelds grootste AR-platform. Apple blijft deze fascinerende technologie vernieuwen. Met ARKit 1.5 kunnen ontwikkelaars nu AR-features toevoegen die nog indrukwekkender zijn en die zorgen voor een nog betere integratie met de werkelijkheid. Hiermee hebben ze de tools in handen voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie AR-apps.

Met ARKit 1.5 kunnen posters, borden en artwork veranderen in een interactieve AR-beleving.
Naast horizontale oppervlakken (zoals tafels en stoelen) kan ARKit nu ook verticale oppervlakken (zoals muren en deuren) herkennen en daar virtuele objecten op plaatsen. Ook worden onregelmatig gevormde oppervlakken (zoals ronde tafels) nauwkeuriger omgezet. ARKit gebruikt geavanceerde beeldtechnologie om de positie te bepalen van 2D-afbeeldingen, zoals borden, posters en artwork. Deze beelden uit de werkelijkheid kunnen worden geïntegreerd met AR-ervaringen, zodat een museum bijvoorbeeld kan worden gevuld met interactieve kunst of een filmposter tot leven komt. Het beeld op de werkelijkheid via de camera heeft nu een 50 procent hogere resolutie en de autofocus zorgt voor een nog scherper beeld.

Berichten krijgt nieuwe Animoji en meer
Met de nieuwe Animoji in iOS 11.3 van een draak, een beer, een doodshoofd en een leeuw zijn er nu 16 verschillende figuren beschikbaar. Animoji zijn populair onder iPhone X-gebruikers. Zij kunnen hun stem en gezichtsuitdrukkingen gebruiken om berichten met Animoji op te nemen en te versturen, en ze kunnen zelfs karaokevideo’s met Animoji maken. iOS 11.3 bevat vier nieuwe Animoji. iPhone X-gebruikers kunnen zichzelf nu ook veranderen in een leeuw, een beer, een draak en een doodshoofd. Met behulp van de A11 Bionic-chip en TrueDepth-camera van iPhone X worden meer dan 50 verschillende bewegingen van de gezichtsspieren vastgelegd, geanalyseerd en geanimeerd. Zo kunnen gebruikers Animoji-berichten versturen als één van de 16 figuren.

Via Business Chat kunnen gebruikers rechtstreeks communiceren met bedrijven als Lowe’s, direct vanuit de Berichten-app.
Business Chat is een nieuwe manier om rechtstreeks met bedrijven te communiceren, direct vanuit Berichten. De bètaversie van deze feature is beschikbaar vanaf de openbare lancering van iOS 11.3 dit voorjaar. Daarbij wordt een selectie van bedrijven ondersteund, waaronder Discover, Hilton, Lowe’s en Wells Fargo. Met Business Chat kunnen gebruikers via de Berichten-app eenvoudig een gesprek voeren met een medewerker van de klantenservice, een afspraak maken of aankopen doen met Apple Pay. Bij het gebruik van Business Chat worden geen contactgegevens van de gebruiker gedeeld met bedrijven en gebruikers kunnen de chatsessie beëindigen wanneer ze willen.

Batterij en prestaties
iOS 11.3 bevat nieuwe features om de toestand van de batterij te bekijken en te controleren of de batterij moet worden nagekeken. Deze features zijn te vinden onder Instellingen -> Batterij en zijn beschikbaar op iPhone 6 en hoger.
Daarnaast kunnen gebruikers nu zien of de energiebesparingsmodus is ingeschakeld. Deze feature, die in iOS 10.2.1 werd geïntroduceerd om dynamisch de maximale prestaties te beheren en spontaan uitvallen te voorkomen, kan desgewenst worden uitgeschakeld. Deze feature, die te vinden is onder Instellingen -> Batterij, is beschikbaar op iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone SE, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

De volgende features worden toegevoegd in een latere bètarelease van iOS 11.3.
Patiëntendossiers in Gezondheid-app
De nieuwe feature voor patiëntendossiers voegt de gegevens van ziekenhuizen, klinieken en de bestaande Gezondheid-app samen. Zo kunnen consumenten eenvoudig hun medische gegevens van verschillende instellingen bekijken. De gegevens van de patiënten van deelnemende medische instellingen worden in één overzicht getoond. Patiënten ontvangen regelmatig meldingen met informatie over bijvoorbeeld onderzoeksresultaten, medicijnen of hun conditie. De informatie in de patiëntendossiers is versleuteld en met een toegangscode beveiligd.

Overige features in iOS 11.3:
Via Apple Music kunnen binnenkort ook videoclips worden afgespeeld. Gebruikers kunnen alle videoclips streamen die ze willen, zonder storende reclame. Met de nieuwe playlists voor videoclips kunnen ze bovendien nieuwe of klassieke videoclips of de videoclips van hun favoriete artiesten achter elkaar afspelen.

Gebruikers van Apple News kunnen nu nog eenvoudiger de belangrijkste nieuwe video’s bekijken via de nieuwe videogroep in ‘For You’ en verbeterde nieuwsberichten. Met de feature voor softwareverificatie in HomeKit kunnen ontwikkelaars HomeKit-ondersteuning toevoegen aan bestaande accessoires, zonder de privacy of beveiliging in gevaar te brengen.

AML-ondersteuning (Advanced Mobile Location), zodat automatisch de huidige locatie van een gebruiker wordt verstuurd wanneer het alarmnummer wordt gebeld in landen waarin AML wordt ondersteund.

Bron : Apple

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.