Lifestyle

Beleef de kracht van de nieuwe consoles in Assassin’s Creed Valhalla

23 nov , 2020  

Hij is er, de nieuwe game in de Assassin’s Creed serie: Assassin’s Creed Valhalla. Ontwikkelaar Ubisoft wachtte ermee tot de nieuwe generaties Playstation en Xbox er waren. Dat betekent dat je deze supervette game ook meteen op de allernieuwste consoles kunt spelen. Dat is alvast een mooi vooruitzicht voor de kerstvakantie!

Gratis upgrade

Gelukkig hoef je niet per se een console van de nieuwe generatie te hebben om Assassin’s Creed Valhalla te kunnen spelen. De gloednieuwe game kan ook gespeeld worden op de PC, PlayStation 4 of Xbox One. Als je de game koopt voor de PlayStation 4 of Xbox One en je koopt later de nieuwe generatie console van uit dezelfde familie, dan word je voorzien van een gratis update. Zo kun je ook van deze game blijven genieten als je pas later besluit een nieuwe console aan te schaffen. Een toekomstbestendige aanschaf dus!

Invasie van de Vikingen

Waar ging deze nieuwe action RPG eigenlijk ook alweer over? Het verhaal speelt zich af in het jaar 873. Je speelt een alternatieve versie van de invasie van de Vikingen in Groot-Brittannië na. Jouw personage heet Eivor. Eivor is een Viking-overvaller die betrokken raakt in het conflict tussen de Brotherhood of Assassins en de Templar Order. Eivor is om het maar in moderne termen te benoemen ‘gender-fluid’, dat wil zeggen: je kunt hem spelen als man, maar ook als een vrouwelijk karakter en dat kun je zelfs tijdens het spel nog aanpassen.

Prestaties op de nieuwe consoles

Zowel Assassin’s Creed Valhalla voor Xbox Series X als de versie voor de PlayStation5 draait in een dynamische 4k-resolutie. Deze resolutie daalt wel tot minimaal 1440p wanneer er erg drukke scenes plaatsvinden. Het doel daarvan is om de frame rate van 60 frames per seconde te behouden. Test wijzen wel uit dat bij gelijke visuele kwaliteit Assassin’s Creed Valhalla op de PS5 soepeler draait dan op de Xbox Series X, bij gelijke visuele kwaliteit. De PlayStation5 slaagt er beter in om die frame rate target van 60 fps aan te houden.

Far Cry 6

Assassin’s Creed Valhalla is overigens niet de enige nieuwe game van Ubisoft om enthousiast van te worden. Ook Far Cry 6 komt eraan, hoewel die pas in 2021 uitgebracht gaat worden. Net als Valhalla, wordt Far Cry 6 op Xbox Series X en PlayStation 5 te spelen. In deze first person shooter game begeef je je een fictief land waar opstanden zijn uitgebroken tegen brute dictator Anton Castillo. Jij speelt met het karakter Dani Rojas, een inwoner die voor de gelegenheid guerrillastrijder wordt. Het is de taak van Dani (en dus van jou) om tijdens deze revolutie de natie te bevrijden van deze dictator en zijn eveneens brute zoon Diego. In deze guerrilla-oorlog maak je gebruik van geïmproviseerde wapens, voertuigen én nieuwe huurlingen. Far Cry 6 biedt het grootste speelveld dat er ooit geweest is in een Far Cry-game. Dat spelveld is uitgerust met hele jungles waar je je weg doorheen moet vinden, evenals open stranden én de levendige hoofdstad van het land, genaamd Esperanza. Je kunt het hoofdpersonage Dani als man en als vrouw spelen. Dit moet je zelf aan het begin van het spel bepalen.

Twee edities van Far Cry 6

Far Cry 6 gaat in twee verschillende edities worden uitgebracht, namelijk de standaard editie en de Yara-editie. De Yara-editie is vernoemd naar het fictieve land in de Caraïben waar het verhaal zich afspeelt. De Yara-editie biedt aanvullend op het spel het Croc Hunter Pack. Dit pack bevat verschillende handige zaken: de Croc Hunter outfit, de wapentalisman Crocodile Tooth, het geweer 45/70 en het voertuigaccessoire 45/70 cartridge.

, , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.