Koken, Lifestyle

Hoe kun je ‘s winters toch genieten van de bbq

13 dec , 2021  

Wil jij in de winter toch genieten van een heerlijke winterbarbecue? Dan hebben wij verschillende tips voor je, zodat jouw winterse bbq een geslaagde bbq wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bbq aan huis, waarbij je geheel ontzorgd wordt. Met onze tips wordt jouw bbq ongetwijfeld een geslaagd feest. Lees snel verder en ontdek onze handige tips.

Bepaal de juiste plek voor de bbq

Misschien heb je een bbq, maar mocht je deze nog niet hebben, dan kun je ook een bbq huren. Bedenk vooraf waar je de bbq wilt gaan plaatsen. Wanneer je geen overkapping, garage of een verandadak hebt, is het aan te raden om een tent neer te zetten. Echter ben je er dan nog niet, want je hebt ook nog terraskachels nodig om te zorgen dat jouw familie en vrienden niet in de kou staan. Ook is er een aparte tent nodig voor de gasbarbecue. In de winter is stoken met een kolen bbq namelijk niet handig, omdat dit teveel rook veroorzaakt. Zorg dat de bbq op een plek staat waar jouw gasten er geen last van zullen ervaren.

Breng sfeer in je tuin

Een bbq is niet geslaagd zonder wat sfeer in de tuin. Zet dus ook wat vuurkorven neer, maar houd hierbij wel rekening met de ondergrond. Een verschroeid gazon is namelijk niet zo fijn. Strooi daarom eerst wat zand onder de vuurkorf en doe dit ook op het terras, zodat je geen zwarte tegels krijgt. Houd rekening met de wind als je de plaats voor een vuurkorf bepaalt, zodat je gasten geen last van de rook krijgen.

Ga voor een speciaal wintermenu

Je kunt ervoor kiezen om normaal bbq vlees op de barbecue te leggen wat je in de zomer ook doet, maar je kunt ook uitpakken met een speciaal wintermenu. Zo kun je diverse winterse lekkernijen op de bbq garen. Denk bijvoorbeeld aan rookworst, houthakkers ribs en varkensschenkel. Vergeet niet wat lekkere glühwein voor je gasten in te schenken en zorg dat er daarnaast wat frisdrank en speciaalbieren klaar staan.

Vergeet de muziek niet

En onze laatste tip: vergeet de muziek niet. Regel zelf muziek, maar zorg ervoor dat deze niet te hard staat. Je kunt hiervoor een speciale playlist samenstellen via Spotify of een playlist uitkiezen die hier al op staat. Tussendoor kun je gasten hun favoriete muziek laten aanvragen, zodat die goede sfeer er nog meer inkomt.

Wij wensen je een fijne winter bbq!

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.