Gezondheid, Lifestyle

In-ear monitors voor op reis

6 okt , 2020  

Je zit in een leuke band en je treedt zo nu en dan ook nog eens op. In een feesttent of in het plaatselijke cafeetje. Dat wel. Je speelt oude rocknummers en meezingers. Het is een in de loop van de tijd een hechte groep vrienden geworden en jullie denken erover om ook in toeristische plaatsen over de grens op te gaan treden.

Op vakantie en toch geld verdienen. Werkend op vakantie, dat is pas leuk! Je bent vrij om te gaan en te staan waar je wilt en die vrijheid wil je ook op het podium ervaren. Inmiddels weet je dat er geluidstechnici bestaan die niet zo veel rekening houden met jouw oren. Het komt nogal eens voor dat ze het geluid behoorlijk hard zetten omdat ze dan denken dat je het tenminste goed hoort. Met in ear monitors regel je dat zelf.

Vrijheid
De vrijheid is voor jou het allerbelangrijkst. Daarom ben je eigenlijk ook artiest en reiziger geworden. De regie in eigen handen hebben. In-ear monitorsystemen geven jou die regie. Met een draadloze in-ear monitor stel je zelf het volume van ieder kanaal in, dus ook van de leadgitarist die graag het hardst wil spelen, terwijl niemand anders daar last van heeft. Het scheelt enorm veel lawaai in je oren en je beperkt daarmee eventuele gehoorschade.

De drummer
Met in-ears ben je niet bang voor gehoorbeschadiging. In een kleine oefenruimte kun je met een in-ear systeem perfect zonder versterkers repeteren. De aangrenzende buren hebben er daardoor ook geen last van. De drummer blijf je wel horen, die creëert nou eenmaal altijd het meeste volume. Je optredens en je repetities kun je opnemen en terughoren. Dat is pas iets waar je wat van kunt leren! Op die manier blijf je jezelf en jullie natuurlijk als band verbeteren en ben je in staat een steeds gavere show neer te zetten. Het analyseren van jullie muziek is met in ear monitoren makkelijker dan ooit. Alles is met meerdere sporen opgenomen en zo kan iedere muzikant zichzelf perfect terugluisteren. Beweeg je als band en als frontman vrijer op het podium met in ear monitorsystemen. Vloermonitoren zijn niet meer nodig en staan dus ook niet meer in de weg. Ook de vervelende piepende fluittonen van de feedback zijn verleden tijd.

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.