Lifestyle

Kies de juiste oven voor uw keuken

23 okt , 2018  

Is jouw oven ook aan vervanging toe? Of ga je een nieuwe keuken aanschaffen en ben je aan het overwegen wat voor soort oven je wilt aanschaffen? Dan moet je je verdiepen in de verschillende soorten ovens die er zijn. De keuze voor een bepaalde soort oven is vooral afhankelijk van wat je allemaal met een oven doet. Bak je af en toe enkel wat gerechten of taarten, dan heb je niet de meest gespecialiseerde oven nodig. Houd je er ook van om speciale gerechten te bakken of moeten gerechten op een andere wijze gebakken worden, dan zijn daar ook weer ovens voor.

Conventioneel en multifunctioneel
Grofweg gezegd zijn ovens in te delen in twee groepen: conventionele ovens en multifunctionele ovens. De conventionele ovens zijn vaak de klassieke ovens die op gas kunnen werken, maar soms ook op elektra. Bij de conventionele oven komt de warmte van zowel de bovenkant als de onderkant. Vroeger was dit niet in te stellen, maar bij de huidige conventionele ovens is de bovenkant als de onderkant vaak apart van elkaar in te stellen. Een conventionele oven is een oven zonder poespas en gemakkelijk in gebruik. Een multifunctionele oven daarentegen kan naast het conventioneel verwarmen, de gerechten ook op een andere manier bereiden.

Voordelen van heteluchtovens
Heteluchtovens behoren tot de multifunctionele ovens en worden steeds populairder. De voordelen van heteluchtovens zijn voor een keukenfanaat dan ook onmisbaar. De hete lucht wordt namelijk door middel van een ventilator door de gehele oven geblazen, waardoor je een veel beter warmteverdeling krijgt. In een heteluchtoven kun je dan ook heel gemakkelijk meerdere gerecht tegelijkertijd klaarmaken, doordat je je gerechten zowel onder als boven in de oven kunt plaatsen zonder dat een gerecht verbrandt.

Voordelen van combiovens
Combiovens zijn ideaal als je maar ruimte in je keuken hebt voor één apparaat. Je moet dan een keuze maken tussen of een magnetron, of een oven. Met een combioven heb je beiden. Je kunt dan gewoon je gerechten in de oven bakken, maar je kunt hem ook gebruiken om je gerechten te verwarmen.

Voordelen van stoomovens
In een stoomoven kun je je gerechten op een gezonde manier bereiden. Water wordt dan namelijk omgezet in stoom en dit zal je gerechten verwarmen. Het voordeel daarvan is dat niets zal verbranden en dat vitaminen, smaak en ook de vorm en de kleur van het eten hetzelfde blijft.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.