Lifestyle

MacGyver, eat your heart out

14 nov , 2015   Video

Leatherman kennen we natuurlijk allemaal. Zij zijn bekend van de ingenieuze multitools waarmee je jezelf uit de meest benarde situaties kunt redden. Met de Leatherman Tread hebben ze zichzelf echter overtroffen.

De Tread is een multi-tool voor om je pols, waarbij de verschillende schakeltjes per stuk bestaan uit twee tot drie functionele hulpmiddelen, die bij elkaar opgeteld 29 verschillende functies vervullen. Omdat de volledige armband uit schakels bestaat, is het heel gemakkelijk om ze te verwisselen, of het formaat ervan aan te passen aan je pols. En het mooie: hij mag mee in het vliegtuig.

Leatherman brengt de allereerste draagbare multitool op de markt. De Leatherman Tread™ is gemaakt van stevige, corrosiebestendige 17-4 roestvrijstalen schakels die elk zijn voorzien van twee tot drie functionele gereedschappen.

Ondanks dat deze ‘wearable’ niet over high-tech snufjes zoals GPS, een touchscreen en bewegingssensoren beschikt, lijkt het erop dat er eindelijk écht een handige wearable op de markt komt. Want met je smartwatch zul je niet snel een biertje openen of je fiets fixen, right?!

Eén Tread™ heeft in totaal 25 gereedschappen, van moersleutels en schroevendraaiers tot een carbide glasbreker, klaar voor gebruik waar en wanneer je wilt. Elke schakel wordt vervaardigd volgens het MIM-technologie, een techniek die uiterst hoge nauwkeurigheid en lange levensduur garandeert.

Je hebt meer dan alleen kennis nodig om zaken voor elkaar te krijgen. Om in elk mogelijke situatie te kunnen anticiperen heb je vaak ook de juiste gereedschappen nodig. Waar je ook bent. Leatherman Tool Group directeur Ben Rivera kwam op het idee tijdens zijn gezinsuitje naar Disneyland nadat hij met zijn vertrouwde Leatherman multitool niet door de beveiliging werd binnengelaten. Hij vond dat het anders kon. Een manier om zijn gereedschappen altijd zonder problemen bij zich te kunnen houden. En zo ontstond de Leatherman Tread™.

De armband is door haar schakel ontwerp volledig verstelbaar. De gebruiker kan schakels verwisselen, toevoegen of verwijderen tot de juiste polsomvang. Liefhebbers kunnen additionele schakels met andere gereedschappen aanschaffen voor extra gebruiksgemak. De multitool armband van Leatherman voldoet volledig aan de Amerikaanse TSA vliegregels en mag gerust met je mee op reis.

De armband is er in een DLC (diamond like coating) en een SS (stainless steel) uitvoering.
Ook komen er de individuele schakels en de Tread QM1, een uitvoering uitgerust met een Zwitserse uurwerk.

Winnaar 2015 Innovatie Award Outdoors
De Leatherman Tread heeft de Innovatie Award gewonnen tijdens de Op Pad Outdoor Awards 2015. De Op Pad Outdoor Awards werden uitgereikt op vrijdag 17 april 2015.

Oordeel van de jury:
‘Na 9/11 is de hele messen- en multitoolwereld op zoek naar die ene gadget die je wel weer mag verkopen op vliegvelden en die wel mee mag in het vliegtuig. De Leatherman Tread is die tool. Met de Tread heeft Leatherman het denken over multitools naar een nieuwe hoogte gebracht, waarmee dit veruit het meest innovatieve product is van de Op Pad Outdoor Awards. Naast functioneel is de Leatherman Tread sexy en duur en dat maakt hem tot de absolute must have van 2015.’

Wat zit erop?
– Snijhaak
– Flesopener
– Zuurstoffles sleutel
– Carbide glasbreker
– 1/4″ platte schroevendraaier
– 5/16″ schroevendraaier
– 1/8″ platte schroevendraaier
– 10 mm moersleutel
– 1/4″ moersleutel
– 3/8″ moersleutel
– 3/32″ schroevendraaier
– 3/16″ schroevendraaier
– #1-2 philips schroevendraaier
– #1 philips schroevendraaier
– 5/16″ moersleutel
– 3/32″ bitsleutel
– 1/8″ bitsleutel
– 3/16″ moersleutel
– 1/4″ bitsleutel
– 3/16″ moersleutel
– 5 mm moersleutel
– 6 mm moersleutel
– #2 vierkante sleutel
– 1/4″ socket drive
– Sim-kaart gereedschap

Technische gegevens:

– Omtrek: 21,74 cm
– Breedte van de armband: 3,05 cm
– 17-4 RVS-materiaal
– Gewicht: 168 g

Enige dat een beetje tegenvalt, is de prijs… €279 :-/ De Leatherman Tread is onder andere hier verkrijgbaar.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.