Horeca & Gastronomie, Lifestyle

Villa Thalia Rotterdam

11 nov , 2014  

Rotterdam krijgt een spectaculaire nieuwe uitgaansgelegenheid in hartje centrum. In de voormalige Thaliabioscoop opent op 27 november Villa Thalia aan de Kruiskade de deuren. Bijna elke dag kunnen 300 mensen daar genieten van een dinnershow, waarna de zaal langzaam verandert in een club. Onder meer twee-sterrenkok Francois Geurds is aangetrokken om het eten van de dinnershows te verzorgen.

“Je moet niet denken aan een show met verentooien en dergelijke. Het wordt echt compleet iets anders”, legt Olivier van Hoey Smith, mede-eigenaar van Sfeerhoreca uit. “We zijn druk aan het verbouwen. Er komt een scherm 360 graden rond waarop we projecteren. In plaats van dat je naar een show zit te kijken zit je er straks middenin. Iets dergelijks is er volgens ons nog niet.” Naast het scherm komen er nog een aantal bijzondere dingen. “Flessen champagne worden vliegend bij je aan tafel gebracht. Het wordt letterlijk een plek waar straks alles kan gebeuren. Iedereen kan straks vliegen in Villa Thalia.”

De dinnershow heeft als thema film, legt van Hoei Smith uit. “De mensen die meedoen zijn topartiesten in hun vak. We zijn nu al druk bezig met repetities, want alles moet straks vlekkeloos verlopen. Als mensen binnenkomen bevinden ze zich in de jaren 20. Tijdens de show gaan we onder meer naar de jungle in Brazilië, naar Londen en we eindigen op de 55e etage van een nachtclub in New York. Door het scherm rondom heb je echt het gevoel dat je de skyline van de stad ziet. Dan gaan de tafels en stoelen weg en barst de club los.” Voor de programmering van de dinnershow is Ton Soepenberg aangetrokken. Hij was onder meer verantwoordelijk voor shows als Riverdance en Holiday on Ice. “Voor hem ligt de uitdaging in de combinatie van de techniek en de uitvoering. Dat moet precies kloppen.”

De club is volgens van Hoey Smith ook iets unieks. “Dat wordt geen standaard club. Zoals wereldsteden als Londen en Moskou één exclusieve club hebben willen wij dat hier worden. Met de beste artiesten ui binnen- en buitenland. Het moet een plek worden waar mensen uit heel Nederland en Europa voor langskomen.” Door de verschillende niveaus en de ronde setting is het straks mogelijk om helemaal rond te lopen. “Het wordt een echt festival in de club.”

Het idee voor Villa Thalia is ontstaan toen van Hoey Smith met mede-eigenaar Chiel Jongejan fantaseerde over wat ze nog zouden willen doen in de stad. “Chiel is ooit met de Apres Skihut begonnen door tegen alle horecawetten in te gaan met het draaien van korte stukjes muziek en dansen op de bar. Hij had de droom om ooit iets neer te zetten wat on-Europees en onwerelds is. Nog één keer iets spectaculairs en helemaal van nu neerzetten.” De twee ondernemers bekeken heel wat panden in de stad, maar de vonk sloeg over bij het pand van de voormalige Thaliabioscoop aan de Kruiskade. “Hier kunnen we spelen we onze droom verwezenlijken.” En dat lukt aardig, al moet het tweetal diep in de buidel tasten. “We zijn al vier keer over ons budget heen, maar we willen iets neerzetten wat er echt nog niet is. Alles wat je ziet is nieuw en uniek.”

Van Hoey Smith denkt dat de nieuwe club perfect aansluit bij de nieuwe, positieve flow die er heerst in Rotterdam. De stad staat internationaal in de belangstelling door de Markthal, de Rotterdam en het nieuwe Centraal Station. “Met Villa Thalia gooien we nog een bruistablet de stad in.”

Bron: Metronieuws.nl

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.