Lifestyle, Sport & bewegen

Doe-het-zelf drone voor je GoPro

10 okt , 2016  

Wil je graag luchtfoto’s of video’s maken met een GoPro maar is een is de Gopro Karma je net een beetje te duur? Dan hebben deze jongens van de Universiteit Twente een leuke oplossing bedacht. Met AER kun je je GoPro de lucht in gooien zonder deze te beschadigen.

AER

Een viertal Nederlandse studenten van de Universiteit Twente zochten naar een manier om aerial foto’s en video’s te maken zonder daarvoor een dure drone te hoeven kopen. Ze bedachten AER, een soort grote dartpijl gemaakt van schuim waar je je GoPro in kunt stoppen en er dan mee kunt gooien. De gestroomlijnde pijl zorgt ervoor dat hij altijd stabiel kan vliegen en je dus mooie beelden kunt maken. Omdat het grootste gewicht in de onderkant zit, waar ook de GoPro zit, maakt de AER altijd mooie beelden.

Kickstarter

Je klikt je GoPro gemakkelijk in de schuimen behuizing. Je kunt een GoPro HERO 3+, 4 en 5 in de AER gebruiken. De groothoeklens van de GoPro wordt niet gehinderd door de behuizing. De vier studenten hebben hun project opKickstarter gelanceerd. Ze hopen er 70.000 euro mee op te halen. De Kickstarter eindigt op 3 november en ze hebben tot nu toe bijna 32.000 euro opgehaald. De AER zelf kost 50 euro en is tot nu toe alleen via Kickstarter te bestellen.

Bron: DigiFotoPro.nl

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.