Ondernemen

Verras je medewerkers met een echt leuk cadeau

9 dec , 2020  

Je medewerkers, die zijn onmisbaar. Iedere dag doen zij hun uiterste best om hun werk zo goed mogelijk te doen, en op die manier een enorme bijdrage te leveren aan het succes van het bedrijf. Natuurlijk, daar worden ze voor beloond. Hun maandelijkse salaris is wat zij verdienen met hun werkzaamheden. Maar natuurlijk is het leuk om zo nu en dan eens iets extra te doen. Om hen te laten zien en merken dat je hun inspanningen waardeert, dat ze gezien worden, belangrijk worden gevonden. Een bedrijf zonder gemotiveerd personeel, dat zal tenslotte nooit een succes zijn of worden.

Het gaat om het gebaar, maar het moet wel goed zijn
Als je iets leuks voor je medewerkers wilt doen, bijvoorbeeld in de vorm van een geschenk, dan gaat het natuurlijk vooral om het gebaar. Iedereen die verrast wordt met een cadeautje zal dat waarderen en positief verrast zijn. Zorg je ervoor dat je attentie ook écht in de smaak valt, dan bereik je echter veel meer dan wanneer je zomaar iets uitdeelt zonder hier echt aandacht aan te besteden.

Er zijn veel valkuilen waar je in kunt trappen als ondernemer wanneer je je medewerkers een cadeau wilt geven. Om te beginnen vergeten te veel mensen dat het echt alleen om de medewerkers moet gaan, en niet om het bedrijf. Een cadeau met bedrukking in de vorm van het logo of de bedrijfsnaam: vaak geen succes. Tenzij het om een extraatje gaat, is het niet aan te raden dit nu echt als geschenk te presenteren. Want geef toe, het levert je als bedrijf toch promotie op als je medewerkers het gaan gebruiken.

Ook niet doen: onderscheid maken in geschenken. In sommige gevallen, als het bijvoorbeeld gaat om verzorgingsartikelen, kun je een onderscheid tussen mannen en vrouwen maken. In de meeste gevallen valt echter aan te raden iedereen hetzelfde te geven, om te voorkomen dat cadeaus worden vergeleken. Er is dan altijd wel iemand die liever iets anders had gekregen.

Hoe pak je het aan?
Hoe je het geschenk vervolgens uitdeelt, is aan jou. Het is wel aan te raden om medewerkers niet te veel moeite te laten doen; het uitdelen op kantoor op een dag dat veel mensen vrij hebben of thuiswerken, is niet handig. Stuur het dan liever op. Kies voor een opvallende doos, door te kiezen voor dozen op maat die je kunt laten bedrukken. Zo’n doos op maat ziet er een stuk leuker uit dan een doos waar eerder het kopieerpapier nog in zat. Zorg voor een gepaste inhoud, eentje waar mensen iets mee kunnen of in ieder geval blij zullen zijn. Verdiep je in je medewerkers, en bezuinig niet: liever eens per jaar een écht goed geschenk, dan meerdere keren iets waar niemand echt blij mee is.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.