Lifestyle, Outdoor

Leatherman Wave+ met 17 gereedschappen en vervangbare draadknippers

8 mrt , 2018   Gallery

De Leatherman Wave is de populairste multitool ooit. Sinds 1998 zijn er wereldwijd meer dan tien miljoen van verkocht. Nu is er de Leatherman Wave+ met eveneens 17 gereedschappen, maar met één belangrijke verbetering. Je kunt nu namelijk de bek van de tang vervangen. De draadknippers zijn eenvoudig los te schroeven zodat je ze kunt verwisselen als ze versleten zijn.

Leatherman heeft ook de houder aangepast, deze is nu gemaakt van onverslijtbaar nylon met een drukknoopssluiting van staal. De Wave+ is voorzien van een groot aantal praktische en functionele gereedschappen die worden vergrendeld als ze uitgeklapt zijn. De twee messen, vijl en zaag zijn te gebruiken zonder de Wave+ te openen en hebben elk hun eigen bijzondere specificaties. Ook de schroevendraaiers, liniaal, schaar en flessenopener komen vaak van pas.

Tang
De tang open je door de handgrepen om te vouwen. De bek is uitgerust met kleine tanden die extra grip geven. De punt is klein genoeg voor heel precies werk, zoals het bijbuigen van vishaakjes of het verwijderen van splinters. De rug van de bek is afgerond zodat je gemakkelijker in nauwe ruimtes manoeuvreert en gemakkelijk draad rond buigt. De tang is uitgerust met een draadknipper en draadstripper.

Mes met glad lemmet
Het droppointvormige lemmet is gemaakt van 420HC-roestvaststaal. Deze roestvaste staalsoort bevat meer koolstof dan normaal 420-staal. Door deze toevoeging blijft het mes langer scherp. De lemmetvorm is geschikt voor vrijwel alle snijklusjes. Je opent het lemmet gemakkelijk met één hand vanaf de buitenkant van de tool met hulp van het duimoog.

Mes met gekarteld lemmet
Het gekartelde lemmet is ook gemaakt van 420HC-roestvaststaal. Dit mes heeft een stevige punt dankzij het ‘sheepfoot’-vormige lemmet. De stompe punt maakt het snijden van vezelrijke materialen als touw ook een stuk veiliger. De kartels zijn ook erg geschikt voor openen van dozen.

Houtzaag
Takken tot polsdikte zijn geen probleem voor de houtzaag met stevige vertanding. Doordat de rug smaller is dan de zaagtanden bijt de zaag zicht niet vast in het hout en wordt wrijving beperkt. Naast takken maakt deze zaag natuurlijk ook korte metten met pallets en planken.

Vijl
De vijl heeft twee kanten. De ene kant heeft een diamantcoating om mee te slijpen. Handig om bijvoorbeeld een bijl even snel bij te slijpen in het veld. De andere kant is voorzien van een metaalvijl. Onder andere erg geschikt voor het afbramen van staal.

Informatie
De Leatherman Wave+ is verkrijgbaar bij de outdoorspecialist, consumentenadviesprijs € 149,95. Ga voor verkooppunten naar www.leatherman.nl.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.