Horeca & Gastronomie, Lifestyle, Persberichten

Hoe maak je de lekkerste drankjes?

20 jan , 2018  

Of het nu zomer is of dat je gewoon op een feestje staat, er is altijd iemand die de drankjes moet verzorgen. Voor sommige mensen is dit een vervelend karwei, anderen houden ervan. Er zijn gewoon mensen die drankjes perfect kunnen maken. Maar hoe maak je eigenlijk een drankje perfect?

Ice ice baby!
De sleutel tot een goed drankje is vaak wel de koelte hiervan. Zeker in de zomer is dit erg belangrijk, maar in de winter kan een whisky met ijs ook heerlijk zijn. Uiteraard kun je gewoon vormpjes kopen, hier water ingieten en deze in de diepvries leggen maar dit kost enorm veel tijd. Bovendien heb je er veel van nodig wanneer je een feestje geeft. Veel handiger is het dus om een ijsblokjesmachine te kopen, waardoor je verzekerd bent van voldoende ijs voor in je drankjes.

Matig de hoeveelheid alcohol
Zeker als je een drankje voor een ander maakt kan het nogal zo zijn dat je de neiging hebt om uit te schieten met de alcohol. Doe dit vooral niet. De gouden tip is dat het meestal verstandiger is iets minder alcohol in bijvoorbeeld een cocktail te doen dan dat je teveel doet. Wanneer de alcohol namelijk overheerst vinden mensen een drankje vaak al niet meer lekker. Terwijl bij te weinig alcohol andere smaken als fruit overheersen, waardoor mensen een drankje alsnog lekker vinden. Experimenteer hiermee en kom erachter hoe jij het lekkerste drankje maakt.

Ga voor kwaliteit
Wanneer je veel cocktails moet maken kun je gewoon goedkoop inbulken. Toch is het verstandig om goede kwaliteit ingrediënten te gebruiken. Vaak gaan er slechts drie of vier ingrediënten in een cocktail, zorg er dan dus ook voor dat deze van goede kwaliteit zijn. Dan zal je drankje ook een stuk lekkerder zijn.

Lekkere drankjes maken is dus een kunst, maar hangt bovenal vooral af van persoonlijke smaak. Door jouw drinker om feedback te vragen of na te gaan wat de meeste mensen prefereren kun jij jezelf verbeteren tot je de koning(in) bent van het drankjes maken. Heel veel succes!

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.