Koffie, Lifestyle, Persberichten

Verborgen schatten in Laos en Kenia #nespresso

5 mei , 2017   Gallery

Wereldwijd groeit koffie het beste tussen de keerkringen rond de evenaar. Binnen deze zogenoemde wereldwijde koffiebelt zijn de koffie-experts van Nespresso altijd op zoek naar de beste koffie ter wereld. Vandaag lanceert Nespresso Explorations, een nieuw halfjaarlijks aanbod van zeldzame koffiesoorten. Deze ‘verborgen schatten’ zijn gevonden in onontdekte gebieden waar koffieplanten onder bijzondere omstandigheden groeien. Hierdoor ontstaat koffie met uitzonderlijke aroma’s. De eerste twee Limited Edition koffies zijn afkomstig uit Laos en Kenia.

Koffiebelt
Het tropische gebied tussen de twee keerkringen rond de evenaar wordt ook wel de koffiebelt genoemd en omvat ongeveer 70 landen waar koffie wordt  verbouwd.  Bij  de  oorsprong  van koffie  is er een aantal elementen dat de smaak zo beïnvloedt, dat een normale koffie kan uit- groeien tot een koffie  met een uitzonderlijk aroma. Zo kan de hoogte waarop de koffie groeit van invloed zijn, ook het klimaat in een regio kan de smaak van koffie beïnvloeden. Rozemarijn Dolman, koffie expert bij Nespresso, legt uit: “Wij zijn continu op zoek naar bijzondere terroirs over de hele wereld. Met Explorations willen we koffieliefhebbers meenemen op ontdekkingsreis en ze laten kennismaken met de inspirerende verhalen die we tegenkomen. Deze Explorations laten je kennismaken met de typerende graantonen uit Laos en de unieke Peaberry koffieboon uit Kenia.”

Zeldzame oorsprong
Explorations is een halfjaarlijks aanbod van zeldzame koffies. Explorations 1 bestaat uit twee Limited Editions: Laos Bolaven Plateau en Kenya Peaberry. De koffie wordt verkocht als duo vanwege hun contrasterende aroma’s. Beide koffies zijn Pure Origins, wat betekent dat ze afkomstig zijn van één koffieboer of groep boerderijen in een specifieke regio.

Kenya Peaberry
Deze 100% gewassen Arabica komt uit het centrale district van Kenia dat wereldberoemd is om de bijzondere koffie  die er vandaan komt. De ‘peaberry’ is een zeer zeldzame koffieboon in de vorm van een erwt, afkomstig van koffiebessen waar slechts één koffieboon in groeit. Peaberries lenen zich bijzonder goed voor de branding door hun ronde vorm: de hitte verspreidt zich daardoor gelijkmatig.

Laos Bolaven Plateau
Deze 100% gewassen Arabica-variëteit is afkomstig uit het Bolaven Plateau in Zuid-Laos, een regio met hevige regenval, zelfs in het droge seizoen. Dit plateau bevindt zich op 1100-1350 meter boven zeeniveau. De vulkanische bodem en hoge luchtvochtigheid geven de koffie unieke eigenschappen. De koffie- experts hebben de bonen zo gemalen en gebrand, dat de karakteristieke accenten van granen en groene planten optimaal tot uitdrukking komen. Het resultaat is een ronde en evenwichtige espresso met een vleugje zuurheid die doet denken aan bepaalde granen en kruiden.

Verkrijgbaarheid
Explorations 1 is slechts een beperkte periode verkrijgbaar bij de Nespresso Boutiques of online te bestellen via www.nespresso.com of de Nespresso app. Prijs van een duoverpakking Explorations 1 (20 capsules): 24 euro.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.