Sport & bewegen

Ben jij al winter-ready? Maak je klaar voor het volgende wintersportseizoen!

8 mei , 2021  

Een goede voorbereiding is het halve werk. Je boekt je vakantie over het algemeen ook ruimschoots van te voren, dus kun je er het beste ook voor zorgen dat je outfit goed op orde is. Zeker als je volgende vakantie een wintersporttripje is, heb je natuurlijk wel de juiste attributen nodig. En het selecteren en aanschaffen van bijvoorbeeld een goede skibril vergt nu eenmaal net iets meer tijd en aandacht dan het kopen van een T-shirt of broek. Bij een skibril gaat het immers niet alleen om een trendy look, maar is vooral het meest optimale zicht van belang. Het is een goed idee om nu alvast het model van jouw voorkeur aan te schaffen.

Perfect zicht en optimaal draagcomfort

Als je een skibril aanschaft, zijn er diverse aandachtspunten om rekening mee te houden. Tijdens je wintersportvakantie kun je geconfronteerd worden met allerlei weersomstandigheden, van zonnig tot bewolkt of misschien wel sneeuw. Met de juiste skibril kun je in al deze omstandigheden prima uit de voeten. De nieuwste technieken op het gebied van lenzen voor skibrillen zorgen ervoor dat je altijd een uitstekend zicht behoudt. Dankzij de speciale ventilatiesystemen in de nieuwste generatie zonnebrillen blijft de bril aan de binnenzijde condensvrij, zodat je zorgeloos kunt blijven skiën.

Veilig van de piste af

Skiën is voor velen een aantrekkelijke sport, maar belangrijk is wel dat je die veilig kunt beoefenen. Daarbij is een goede skihelm natuurlijk onmisbaar. Als modebewuste wintersporter stem je natuurlijk de keuze voor je skihelm af op die van de skibril. Bovenal is natuurlijk van belang dat je de helm kiest die het best bij je past. Voor de een is dat een zogenoemde ABS-helm, dat is een hardschalige helm die de meest optimale bescherming biedt en veelal gebruikt wordt door mensen die buiten de reguliere pistes gaan skiën. Beginnende skiërs kiezen meestal voor een softshell helm, die veel lichter is maar niet voldoende beschermt als je met je hoofd een scherp voorwerp zou raken. De hybride skihelm is een combinatie van deze twee typen en biedt een prima bescherming.

Pasvorm van groot belang

Een skihelm moet van goede kwaliteit zijn, maar ook de pasvorm is van groot belang. Alleen wanneer de helm goed past, biedt hij voldoende bescherming. Zoals je ziet, is het aanschaffen van dergelijke zaken een serieuze aangelegenheid, begin er daarom op tijd aan!

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.