Outdoor, Sport & bewegen

De Bollé Shifter fietsbril

10 sep , 2019   Gallery

De Bollé Shifter fietsbril is het nieuwste model van Bollé Eyewear. Deze fietsbril is uitermate geschikt voor de professionele wielrenner, mountainbiker of de veeleisende wielerliefhebber. Dit nieuwe model heeft een groot vizier dat een breed gezichtsveld biedt en optische helderheid geeft. Wat deze bril wat mij betreft (als 24-uurs fietser) ideaal maakt is de nieuwe Bollé Phantom lens. Deze lens kleurt, op basis van de hoeveelheid licht, van bijna helemaal helder tot donker. Ideaal dus als je daarmee een brilwissel tijdens een lange rit kunt voorkomen. De 24-uurs van Tour de Ville van afgelopen weekend was een mooie gelegenheid om dit eens uit te proberen 😉

Zie de foto hierboven waarbij ik de ene zijde heb afgeschermd terwijl de andere zijde in de zon lag. De Phantom lens heeft de volgende technische eigenschappen:

  • gemaakt met de NXT® technologie
  • een moleculair fotochromatisch filter wat zorgt voor aanpassing aan het licht
  • hoog contrast filter om de kleuren te versterken en te zorgen voor een beter zicht

De Shifter is op het eerste gezicht behoorlijk fors maar dat past ook wel weer bij de recente trends. Door het brede vizier heb je echter wel een vrij zicht aan alle kanten. Alhoewel het montuur tamelijk hard aanvoelt, zit deze wel comfortabel en zitten de ‘zachte’ stukken (Thermogrip® hydrofiele rubberen neuspads) blijkbaar precies op de juiste plekken.

Drie langwerpige ventilatieopeningen zorgen ervoor dat de bril niet beslaat en dat zweet eenvoudig verdwijnt. Verder is de lens voorzien van een vet- en waterafstotende coating die vervuilen moet voorkomen.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.