Sport & bewegen

Boost nodig? First Energy cafeine kauwgum!

25 dec , 2019  

Onlangs kregen we van First Energy een pakje met hun First Energy Gums. Dit zijn cafeine kauwgums die je voorzien van een energie boost met behulp van de 80 mg cafeïne (vergelijkbaar met een kop filterkoffie) die er in zit. Drijvende kracht achter dit product is oud schaatser Mark Tuitert. Mark staat je overigens ook met plezier persoonlijk te woord voor het beantwoorden van je vragen.

De gedachte achter de gum is dat enerzijds de cafeïne je een boost geeft en anderzijds maakt het gebruik van het effect dat kauwen op je hersenen heeft. Naast het gebruik door sporters adviseren ze daarom deze gums ook wanneer je bijvoorbeeld een examen hebt of een baan waar je wel wat extra focus bij kunt gebruiken.

Ik heb de gums zelf gebruikt tijdens de 6 uur van ’t Zand. Zowel voor de start als tijdens de race. Nadeel van de gum is dat het formaat vrij fors is en deze bij flinke inspanning een beetje in de weg gaat zitten. Daarnaast is eten en drinken natuurlijk lastig met een kauwgum in je mond. Navraag bij Mark Tuitert leerde me echter dat je maar 5 tot 10 minuten hoeft te kauwen om de volledige hoeveelheid cafeïne op te nemen.

First Energy geeft zelf op haar website de onderstaande 10 redenen waarom je deze gum zou moeten gebruiken… doe er je voordeel mee 😉

1.     FIRST VERHOOGT JE ENERGIELEVEL EN METABOLISME
FIRST Energy Gum bevat, naast cafeïne, vitamines B. Deze stoffen leveren een bijdrage aan de energiehuishouding van je lichaam en de werking van het zenuwstelsel op allerlei verschillende manieren. Ook lekker; de combinatie van cafeïne en B-vitamines zorgen voor een betere verbranding van vetten en koolhydraten, een efficiënter energieverbruik en hogere calorieverbranding.

2.     FIRST BEVAT GROENE KOFFIEBONEN
Groen is het nieuwe bruin, qua boon dan! Groene koffiebonen zijn wereldwijd enorm populair en dat is niet voor niets! Ze verbeteren je metabolisme doordat ze je organen stimuleren om op hun hoogtepunt te werken, wat resulteert in gewichtsverlies. Ook zijn ze anti-aging door de hoge niveaus van antioxidanten, ondersteunen ze het immuunsysteem, zijn ze ontstekingsremmend en optimaliseren ze je bloedvaten, bloedcirculatie en cholesterolgehalte.

3.     FIRST IS DÉ PERFECTE PRE-WORKOUT
FIRST is dé perfecte pre-workout. Je kunt FIRST het beste tot 10 minuten voor je training of wedstrijd gebruiken en de energie boost werkt tot wel 5 á 6 uur! Wanneer je aanvoelt dat je meer energie nodig hebt, kun je altijd een tweede gum nemen. Let op: de werking van cafeïne verschilt per individu, maar met FIRST Energy Gum kun je goed sturen op de hoeveelheid die je inneemt.

4.     FIRST VERHOOGT JE UITHOUDINGSVERMOGEN
Sportwetenschappers zijn het er over eens dat cafeïne het uithoudingsvermogen vergroot, dit blijkt uit meerdere onderzoeken. Zo zagen wielrenners zagen een grotere vermogensoutput en snellere tijden in tijdritten.

5.     FIRST HEEFT EEN PIJLSNELLE OPNAME & LANGDURIGE WERKING
Er is een verschil tussen de opnametijd van cafeïne in drankjes en in gum. De cafeïne in energy drinks, koffie en supplementen wordt via het maag-darmkanaal opgenomen, terwijl de cafeïne uit energy gums wordt opgenomen via het slijmvlies in je mond. Hierdoor wordt 99% van alle cafeïne binnen 10 minuten opgenomen in je bloed en niet in ca. 45 minuten, zoals bij bovengenoemde producten.

6.     FIRST VERGROOT JE MOTIVATIE
Motivatie? Die haal je toch uit jezelf? Klopt, maar net dat kleine zetje dat je helpt om te gaan trainen krijgt je door te kauwen op Energy Gum. Je bent eerder geneigd op te staan en aan het werk te gaan en ook wordt de training beter en leuker ervaren. Let’s gooooooo!

7.     FIRST IS EEN OPPEPPER BIJ VERMOEIDHEID
Uit testen bij het Amerikaanse leger is gebleken dat soldaten die Energy Gum namen onder zware vermoeidheid beter hun taken konden blijven uitvoeren met Energy Gum op dan hun collega’s die hier geen beschikking over hadden. Kak je in? Neem een Energy Gum.

8.     FIRST IS GLUTENVRIJ EN VEGAN
FIRST Energy Gum is een glutenvrij product en is dus veilig voor mensen met een glutenallergie of –intolerantie. Ook veganisten kunnen blij zijn, want FIRST Energy Gum is clean en veganproof.

9.     FIRST IS SUIKERVRIJ EN BEVAT SLECHTS 5 CALORIEËN PER GUM
FIRST Energy Gum bevat geen toegevoegde suikers, aspartaam of acesulfaam en bevat slechts 5 calorieën per gum. Weg dus met die verraderlijke suikerdip die je krijgt van suikerrijke Energy Drinks. FIRST Energy Gum bevat Maltitol i.p.v. suiker, gewonnen uit maïs en tarwe.

10. FIRST IS ANTIDOPING
Sinds 2004 mag cafeïne zonder beperkingen gebruikt worden door professionele atleten volgens de World Anti-Doping Agency. FIRST is uitvoerig getest op de aanwezigheid van dopinggerelateerde stoffen en goedgekeurd voor gebruik door het NZVT, de Nederlandse anti doping organisatie.

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.