Lifestyle, Outdoor, Persberichten, Sport & bewegen

Ga goed voorbereid surfen!

9 nov , 2018  

Jongeren kiezen steeds vaker voor een sportieve en uitdagende surfvakantie en laten het stappen en het doelloos rondhangen op het strand voor wat het is. Surfen is hip, tenminste als je met goed materiaal het avontuur aangaat. Met andere woorden: ga altijd goed voorbereid op surfvakantie en weet wat je beslist mee moet nemen.

Wetsuits
Belangrijk, zo niet het allerbelangrijkste, is het dragen van functionele beachwear. Laat de versiersels dus achterwege want die zorgen tijdens het surfavontuur alleen maar voor irritatie en kunnen zelfs dermate irriteren dat het pijn gaat doen. Zorg ervoor dat alles goed op z’n plaats blijft en denk ook aan een shirt tegen verbranding. Surfen doe je uiteraard in een wetsuit die je beschermt tegen het koude water van de zee maar ook gedragen wordt als het water wél op temperatuur is. Wetsuits zijn vaak te huur op de plek van bestemming, informeer daar altijd vroegtijdig naar. Weet je zeker dat je een échte surfer bent en er nog veel avonturen zullen volgen, koop dan zelf een stevige wetsuit.

Sneakers
Besef ook dat voor je het water op gaat je vaak door zand, over rotsen of door het bos moet lopen en dat teenslippers dan verre van geschikt zijn. Schaf dus een paar sneakers aan die dicht zijn en bestand zijn tegen water en zand. Koop meteen ook zonnebrand of beter nog sunblocks. Sunblocks voorkomen dat sterke zonnestralen de huid bereiken. En dat is geen overbodige luxe op het water waar die zonnestralen doorgaans vrij spel hebben en je huid in lichterlaaie kunnen zetten.

Dakine rugzakken
Vergeet niet dat je gedurende je avontuur vaak een behoorlijk stuk met de surfplank moet lopen. Dat valt beslist niet altijd mee. Zeker niet als je ook nog een schoudertasje of linnentasje bij je draagt. Dat gaat niet samen. Koop dus een rugzak, want zo heb je de handen vrij om de surfplank te kunnen tillen. De Dakine rugzakken zijn bewezen perfect voor moderne surfers. Vergeet verder ook de onmisbare muggenspray niet en doe het duikbrilletje ook meteen bij je bagage, zeker als je lenzen draagt. Heb je dit in orde? Dan ga je een fantastisch surfavontuur tegemoet.

, , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.