Persberichten, Sport & bewegen

Hierom is boksen de ultieme lichaamsbeoefening

9 jan , 2019  

Voor een allesomvattende lichaamstraining, hoef je niet verder te zoeken dan het boksen. Deze vorm van lichaamsbeweging gaat samen met een krachtige training die je snel in vorm brengt. Het omvat echter ook risico op letsel waardoor het voor sommige mensen geen goede keuze lijkt. Of het goed bij je past, hangt af van je eigen prioriteiten, voorkeuren en beperkingen. Maar onthoud dat er een reden is waarom het boksen de favoriete workout is voor zoveel beroemdheden en modellen. Boksen is niet alleen een kracht- en cardiotraining, het is ook de beste manier om je op je hart te concentreren. En als dat niet genoeg is om je te overtuigen om boksen toe te voegen aan je wekelijkse training, zul je met deze vijf veelbelovende voordelen extra’s jeuk krijgen en al snel een bokshandschoen kopen via Fightshop.

Verhoogde lichaamsvaardigheden
Naast het vergroten van je kracht en cardio, verbetert het boksen een aantal vaardigheidgerelateerde parameters van fitness, waaronder balans, coördinatie, reactie en behendigheid. Hoe denk je anders die uppercuts te kunnen ontwijken?

Een hart in balans
Het belangrijkste lichamelijke voordeel dat boksers ervaren is cardiovasculair. Boksen verbetert je hartslag in rust en het uithoudingsvermogen van je spieren. Beide kunnen je een voorsprong geven in andere workouts.

Stressverlichting
Wat er ook voor zorgt dat je op het punt staat om je geduld te verliezen, boksen helpt je te kalmeren. De grote stressverlichting die je voelt tijdens een training, is de belangrijkste factor in hoe het boksen zich onderscheidt van andere sporten.

Uitdaging voor je spieren en geest
Hand- en oogcoördinatie is de sleutel van het boksen. Punchen op een bokszak of sparren vereisen gerichte bewegingen en oplettendheid, wat je spieren en geest uitdaagt. Muhammad Ali zweefde niet voor niets als een vlinder in de boksring.

Blijvende motivatie
Het is gemakkelijk om in een saaie routine te vallen tijdens fitnesstrainingen, maar boksen houdt je scherp. Wie gaat boksen, ziet de tijd voorbijvliegen! En in tegenstelling tot het lopen op de loopband, is er tijdens het boksen altijd iets nieuws te leren (of iemand nieuw om mee te sparren!), wat je een serieuze prikkel geeft om te blijven trainen. 

Boksers hebben een verbazingwekkend fysiek lichaam. Dit geldt voor zowel mannelijke als vrouwelijke boksers! Droom je van hetzelfde? Nou, een bokshandschoen kopen via Fightshop is snel gebeurd. Verzamel nadien al je moed en ga op zoek naar een sportschool in je buurt!

,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.