Sport & bewegen

Met deze fietsen kom jij de winter wel door

9 nov , 2021  

Ook in de winter zitten wij Nederlanders gewoon op de fiets. We gebruiken de fiets om naar school te gaan of naar het werk. En als we tijd over hebben, pakken we de fiets om een rondje recreatief te fietsen. Hier zetten we een aantal fietsen op een rijtje waar jij de winter wel mee doorkomt.

Met een elektrische fiets heb je altijd windje mee

Naast dat we in Nederland gek zijn op fietsen, waait het ook vaak in Nederland. Met een elektrische fiets heb je hier geen last meer van en fiets je overal makkelijk doorheen. In het begin was een elektrische fiets alleen voor oude mensen met wat meer geld. Tegenwoordig zit iedereen op een elektrische fiets en kun je ook heel goed een goedkope elektrische fiets krijgen. Voor ieder budget is er een fiets zodat jij ook deze winter altijd met windje mee fietst.

Door de bossen scheuren op je mountainbike

Steeds vaker stappen mensen op hun mountainbike om door de bossen te scheuren. Op steeds meer plaatsen in Nederland zijn er speciale paden aangelegd om off the road overheen te kunnen zoeven. Mountainbiken is leuk om met het hele gezin te doen. Je moet natuurlijk wel zorgen dat je goed beschermd bent en je moet weten wat je doet. Er zijn zelfs clubs die je vertellen hoe je veilig over de paden kunt rijden.

Snel ter plaatse op je racefiets

In de zomer zien we ze in grote getalen. Voornamelijk mannen op een racefiets. Gelukkig doen ook steeds meer vrouwen mee want het is hartstikke gezond om te fietsen op een racefiets. Mits je je bescherming aan hebt natuurlijk. In de winter verdwijnen deze grote getalen weer, maar juist in de winter is het ook heel gezond om je racefiets te pakken en een lekkere ronde te fietsen. Er is speciale winterkleding te verkrijgen, zodat je het niet te koud krijgt.

Met de vouwfiets van A naar B

Als je met het openbaar vervoer gaat en je moet daarna nog een stuk fietsen, dan is een vouwfiets ideaal. Ze zijn licht en nemen weinig ruimte in zodat je ze makkelijk overal mee naar toe kunt nemen. Ook in de trein heeft niemand last van jou en je vouwfiets en tegenwoordig zijn het goede fietsen om van A naar B te gaan.

Samen op de tandem

Leuk om met een groepje of gewoon samen te doen. Met de tandem de omgeving verkennen. En je hoeft al het zware werk niet in je eentje te doen. Een tandem is in Nederland al lang geen raar gezicht meer en je kunt er leuke uitjes mee doen. Ideaal om een dagje te fietsen en lekker warm lunchen in een leuke bistro onderweg.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.