Sport & bewegen

Sigma Sport lanceert iD.TRI, een horloge voor triatleten

15 sep , 2019   Gallery

Met de iD.TRI biedt SIGMA SPORT zowel triatlon-beginners als gevorderden een eenvoudig en tegelijkertijd slim sporthorloge voor training en wedstrijden.

Dankzij de compacte vormgeving past de iD.TRI onder elk neopreenpak en is dankzij de waterdichtheid optimaal geschikt voor zwemmen. Daarnaast beidt het sporthorloge met een laag gewicht van 42 gram een display met hoge resolutie en een hoog draagcomfort. De gebruiker kan daarnaast uit drie verschillende watchfaces (wijzerplaten) kiezen. De iD.TRI is in de kleuren “neon mint”, “neon green”, “neon red” en “black” verkrijgbaar.

Training
Het geraffineerde trainingssysteem van de iD.TRI meet dankzij speciale algoritmen voor alle triatleten relevante en discipline-specifieke waarden. In het triatlon horloge zijn al de sportprofielen zwemmen, fietsen en hardlopen vooringesteld, waarvan de instellingen en trainingsweergaven individueel aangepast kunnen worden. Tevens is er een vierde sportprofiel, dat voor het alternatief en vervangende training ingesteld kan worden.

Atleten kunnen in de SIGMA DATA CENTER software of in de SIGMA LINK app vijf trainingsweergaven met maximaal drie waarden voor de iD.TRI afzonderlijk vastleggen. Naast de pure gegevensvelden maakt het sporthorloge ook een hoogteprofiel aan en laat het de huidige weertrend zien. Net zo gericht kunnen persoonlijke doelzones en workouts volgens verschillende parameters worden ingesteld.

De iD.TRI beschikt ook over een gevarieerd workout-programma, dat zowel zelf gemaakte of van derden gedownloade workouts (.FIT) onbeperkt ingeladen kan worden. Voor de gegevensuitwisseling van workouts gebruikt het horloge het in de branche gangbare .FIT-format. Zo werkt de gegevensuitwisseling van workouts en trainingsessies probleemloos met elke compatibele andere aanbieder (Strava, TrainingPeaks etc.).

Wedstrijd
Om triatleten optimaal op hun wedstrijden te kunnen voorbereiden en deze stressvrij te laten uitvoeren, is in de iD.TRI een wedstrijdmodus geïntegreerd. In de wedstrijdplanner kunnen de volgorde en de afstanden van de disciplines vrij worden gekozen, zodat behalve de gangbare afstanden ook andere wedstrijden zoals duatlons, swimruns of cross-triatlons kunnen worden gemaakt. Tijdens de wedstrijd kunnen dan de verschillende disciplines achter elkaar worden uitgevoerd. Het horloge past de weergaven overeenkomstig de gedefinieerde sportprofielen aan, zodat men ook tijdens de wedstrijd op de waarden waaraan men voor de betreffende sportsoort is gewend, kan teruggrijpen. Verder worden de wisseltijden (transition time) geregistreerd. Zo kunnen triatleten al voor de officiële wedstrijdresultaten hun individuele tijden analyseren. Tevens kan voor elk sportprofiel van de iD.TRI een eet- of drinkalarm op basis van tijd of afstand worden ingesteld, om ook de voeding tijdens de wedstrijd en training optimaal vorm te geven. 

De iD.TRI is vanaf 1 augustus 2019 online en in de vakhandel verkrijgbaar tegen een adviesprijs van € 179,95 (Basic) of € 249,95 (Set met borstriem + combo cad/snelheidssensor) verkrijgbaar. In de verpakking zijn de SnapOn Bike Mount en de USB (oplaad)kabel standaard inbegrepen. De set bevat tevens de sensoren R1 DUO (borstriem) en R2 DUO COMBO (snelheid en trapfrequentie).

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.