Outdoor, Sport & bewegen

Te leuk! Op de ski’s door de mcDrive

10 okt , 2019  

Op het internet is het al eerder flink rond gegaan, maar mocht je het gemist hebben: er is een heuse McSki. In Lindvallen in Zweden kun je een hamburger scoren terwijl je je ski’s nog aan hebt. En dat is al zo sinds 1996! Wat hebben we gemist?

Je bestelt je product aan de kassa bij deze ski-thru en skiet een stukje door om je bestelling af te halen. Je mag je Happy Meal zelfs in de skilift opeten. In dit populaire Zweedse skigebied doen ze er inmiddels heel gewoon over, en de wereld kijkt jaloers toe.

Je houdt je ski’s gewoon aan
Het skigebied Lindvallen ligt zo’n 450 kilometer boven Stockholm. De McDonalds daar biedt plaats aan 140 skiërs of andere gasten. Heb je geen zin of niet de rust om op een stoeltje te gaan zitten, dan houd je je rugzak heren of rugzak dames gewoon om en ga je langs de ski-thru.

Ondanks dat het al flink wat jaren bestaat, is het toch het noemen waard, juist omdat het de enige McSki is die er van de grote hamburgerketen bekend is. Nergens anders vind je zo’n ski-in McDonalds voor skiërs. Best vreemd eigenlijk dat dit er niet eentje in bijvoorbeeld Oostenrijk, Zwitserland of Frankrijk gevestigd is.

In die landen is het ski-toerisme enorm en zou je toch zoiets verwachten. In Zweden is het massatoerisme ver te zoeken. Op de pistes heb je alle ruimte, en er zijn nauwelijks wachttijden voor skiliften. De sfeer is volgens Scandinavië-gangers ook niet met eerdergenoemde landen te vergelijken.

Wildlife en geweldige pistes
Wie voor een skivakantie naar Zweden afreist, heeft niet alleen geweldig pistes tot zijn beschikking, maar krijgt ook de ervaring van een portie overweldigende natuur. Er is rond de pistes veel wildlife en natuurlijk zijn er de tochten met sledehonden.

Daarnaast zijn de Zweedse skigebieden goed ingericht voor families. Er zijn faciliteiten voor kinderen, van klein tot groot. Echt een aanrader voor wie er lekker uit wil en sportief is. Los van je werk, je Cowboysbag laptoptas vol met dossiers blijft thuis. Je geeft je voor even helemaal over aan de natuur en de frisse buitenlucht. En natuurlijk ga je een keer door die McSki.

Altijd sneeuwzeker
Nog even over Lindvallen, waar de McSki is gevestigd. Dit is een skigebied in de streek Dalarna. Lindvallen ligt ten westen van het dorpje Sälen en maakt deel uit van het wintersportgebied Skistar Sälen. Dat bestaat uit Högfjället, Hundfjället en Tandålen. En niet onbelangrijk: altijd sneeuwzeker!

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.