Sport & bewegen

Trans Hajar MTB Race Oman

20 jan , 2017  

Beetje kort door de bocht om nog deel te nemen vrees ik maar van 27 januari t/m 30 januari vindt de vierdaagse Trans Hajar Mountain Bike Race plaats. Tijdens de race worden deelnemers uitgedaagd op extreme trails, over onverharde wegen, steile afdalingen en door tropisch groene wadi’s.

De Trans Hajar Mountainbike Race voert over ruim 300 kilometer door het Al Hajar gebergte in Oman en wordt in 2017 voor de 7e keer georganiseerd. De race werd opgericht door een groep mountainbike liefhebbers en is inmiddels uitgegroeid tot een van de belangrijkste meerdaagse mountainbike etappes.

Deelnemers van alle niveaus
De Trans Hajar Mountainbike Race is geschikt voor deelnemers van alle niveaus, zowel amateur als professionele mountainbikers. Op 27 januari zullen deelnemers van over de hele wereld aan de start verschijnen om deel te nemen, ook Nederland is vertegenwoordigd. Uiteindelijk worden de winnaars bepaald op basis van de racetijden van de 4 etappes en beloond met een geldprijs.

Al Hajar gebergte
De Trans Hajar Mountainbike Race voert door het Al Hajar gebergte. Tijdens de route zijn de racers verzekerd van prachtige uitzichten die het gebergte biedt. Al Hajar is het grootste bergmassief van Oman en heeft een lengte van 600 kilometer, uitgestrekt van Musandam tot Sur. Het Al Hajar gebergte leent zich uitstekend voor mountainbiken, voornamelijk in de wintermaanden wanneer de temperatuur iets lager ligt.

Het Sultanaat Oman is een land dat een scala aan outdooractiviteiten biedt. Naast mountainbiken kunnen in Oman ook nog andere diverse outdooractiviteiten worden ondernomen zoals klimmen, caving en hiken.

Bron: Verkeersbureaus.info

, , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.