Gezondheid, Thee

Verlaag risico hartproblemen door het drinken van thee

8 mrt , 2016  

Het drinken van één kop thee per dag kan helpen tegen hartproblemen, blijkt uit een Amerikaans onderzoek. Wie regelmatig een kopje rooibos, earl grey of groene thee drinkt, loopt minder risico op aderverkalking.

Voor het onderzoek werden 600 mannen en vrouwen zonder hartproblemen gevolgd. Tijdens een periode van 15 jaar werd gekeken of ze een hartaanval of beroerte kregen, last hadden van pijn in de borst of overleden aan een hartstilstand.

1 tot 3 koppen
Uit het onderzoek bleek dat mensen die één tot drie koppen thee per dag dronken, 35 procent minder risico hadden op hartproblemen. Bij mensen die minder dan één of meer dan drie koppen per dag dronken was er geen verschil te zien. Het maakt ook niet uit of je groene of zwarte thee drinkt.

De onderzoekers weten niet precies waarom de thee helpt, maar het zou te maken kunnen hebben met een antioxidant die in thee zit. Maar het zou ook aan iets anders kunnen liggen: uit eerdere onderzoeken bleek dat mensen die veel thee drinken, sowieso gezonder leven.

‘Drie glazen per dag’
Ook in de adviezen van het Voedingscentrum is thee opgenomen. “Wij baseren ons weer op de Gezondheidsraad. Die raadt aan om drie glazen thee per dag te drinken”, zegt Patricia Schutte van het Voedingscentrum.

Volgens Schutte verlaagt het drinken van thee de bloeddruk en verkleint het de kans op een beroerte.

Bron: SpecialtyTea.nl

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.