Sport & bewegen, Vakantie & reizen

Zomertip: ga suppen in de Alpen

20 mei , 2021  

Suppen in de bergen is de ultieme manier om te ontspannen. Staand op je board geniet je van de pracht van het omringende berglandschap dat wordt weerspiegeld in de stille meren. In de Tiroler Zugspitz Arena kun je stand-up-peddelen op een van de mooiste meren van de Alpen: de Heiterwanger See. Via een verbindingskanaal kun je ook naar de Plansee peddelen.

Hier beleef je de zonsopkomst als nooit tevoren: in alle rust, op je SUP-board, midden in de Alpen. De zonsondergang is minstens zo mooi. De nieuwe nachtelijke SUP-Toer is ook beslist een aanrader. Uitgerust met ledverlichting bekijk je vanaf je SUP-board de heldere sterrenhemel met duizenden sterren zoals je ze nooit eerder hebt gezien.

Voor alle leeftijden
Je SUP-board en peddel huur je, van mei tot september, bij het stand-up-paddle-station aan de Heiterwanger See. Desgewenst regel je hier ook een korte SUP-training. Tip: combineer je SUP-tocht met een ontbijt of barbecue.

Sporters van elke leeftijd glijden rustig en ontspannen over het spiegelgladde wateroppervlak en zijn tegelijkertijd lichamelijk actief bezig. Stand-up-paddling traint namelijk niet alleen het evenwicht, maar spreekt ook een heleboel spieren aan bij elke beweging.

Nog veel meer bergmeren
De Tiroler Zugspitz Arena telt nog veel meer prachtige meren waar watersporters aan hun trekken komen, zoals de Blindsee, Mittersee, Seebensee en Drachensee.

Duiken in de Blindsee
Onder de Fernpass, in het beboste berglandschap, ligt de Blindsee. Op het eerste gezicht goed verstopt, maar juist deze ligging met imposant panoramisch uitzicht trekt in de zomer veel bezoekers naar dit bergmeer. Het is vooral bekend bij duikers omdat je hier tot wel 30 meter diep nog heel helder kunt zien.

Tiroler Zugspitz Arena
De Tiroler Zugspitz Arena staat bekend om de vele, prachtige familiehotels en campings waar je heerlijk kunt recreëren. Met de auto ben je er zo, het ligt in Tirol net over de grens met Duitsland. Het gebied telt zeven charmante dorpjes aan de zonzijde van de imposante Zugspitze. Het is een oase van ruimte, rust en prachtige natuur. Maar ook een gebied waar je samen enorm veel kunt beleven. 

Informatie
Op www.zugspitzarena.com/nl vind je alle accommodaties in de regio met veel interessante aanbiedingen.

, , , , , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.