Wijn & Bubbels

5 tips voor elke wijnliefhebber

16 dec , 2020  

Als je een echte wijnliefhebber bent weet je vaak ook wel het een en ander van deze heerlijke drank af. De wereld van wijn is echter onwijs groot en er is dus altijd nog wel iets nieuws te leren. We geven je graag enkele tips waarmee je jouw kennis over wijn kunt verbreden.

1. Twijfel je? Ga voor bubbels
Je kent het vast wel. Je zit in een restaurant en neemt een kijkje op de wijnlijst. Die is echter gigantisch lang, waardoor je geen idee hebt wat je moet bestellen. Kom je er echt niet uit? Dan kun je het beste voor een glas bubbels gaan. Bubbels zijn namelijk een uitstekende keuze bij onwijs veel gerechten, zeker bij gekruid eten, gefrituurd eten en rijke gerechten.

2. Investeer in goede wijn attributen
Trek je regelmatig een fles wijn open? Dan is deze tip speciaal voor jou. Van een met gel-gevulde wijnkoeler en goede wijnglazen tot een stevige kurkentrekker en een druppelvanger. Investeer in goede materialen en je avondje borrelen wordt er nog beter op!

3. Kies een wijnpakket
Vind je het leuk om af en toe eens iets nieuws te proberen? Koop dan eens een wijnpakket. Wijnpakketten zijn namelijk geweldig om nieuwe wijnen te ontdekken en je smaak te verbreden. Vaak bestaan deze pakketten uit flessen wijn uit een bepaalde regio, werelddeel of van een bepaald druivenras. Kies je altijd Franse wijn? Dan kun je zo ook eens een Chileense wijn of Zuid-Afrikaanse wijn proberen bijvoorbeeld, terwijl je dit anders misschien nooit zou kiezen.

4. Blijf ontdekken
Blijf ontdekken. Blijf niet bij die ene wijn die je standaard in huis hebt, maar ga eens op onderzoek uit en ontdek nieuwe wijnen. Nog steeds worden er nieuwe druivenrassen ontdekt, dus uit geproefd ben je nooit. Weet je niet waar je moet beginnen? Doe dan eens een online test om te ontdekken wat jouw smaakprofiel is en welke wijnen daar bij aansluiten.

5. Houd een wijnproeverij
Er is geen betere manier om je smaak te ontdekken dan een wijnproeverij te houden. Bestel een wijnpakket of selecteer enkele wijnen en organiseer je eigen wijnproeverij. Je kunt dit zelfs prima op afstand doen met vrienden! Heeft een wijn citrus aroma’s die jij niet proeft? Wedden dat je die ineens veel beter herkent als je er een andere wijn naast drinkt.

Afbeelding van Vinotecarium via Pixabay

, , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.