Auto & Motor

Occasions zoals de Mazda CX-5 leveren je veel plezier op

23 jan , 2023  

Een nieuwe auto kopen is niet alleen duur. Van het bedrag dat je investeert, is na twee jaar vaak nog maar iets meer dan de helft over. Vandaar dat veel mensen het niet de moeite te vinden om een auto nieuw aan te schaffen. Een occasion is een mooi alternatief. Ondanks de waardevermindering zijn tweedehands auto’s vaak van uitstekende kwaliteit. Voor jou is het een mooie kans om voor een lager bedrag een Mazda CX-5 te kopen. Hoewel deze auto qua waarde een beetje een apart geval is.

Een Mazda CX-5 blijft veel waard

Voor zowat alle auto’s geldt namelijk dat de waarde in de eerste jaren met 10 tot 20% per jaar daalt. Daarna blijft het gestaag naar beneden gaan. Dat is bij de Mazda CX-5 niet het geval. Het is een flinke uitdaging om deze auto als occasion voor minder dan 10.000 euro te kopen. En voor nieuwere modellen ga je eerder richting de 20.000 euro. Wat is het geheim van deze auto? Dat is niet zo ingewikkeld, de kwaliteit is gewoon zeer goed. De CX-5 heeft daarnaast een gouden combinatie, in de vorm van het gemak van een SUV en de praktische insteek van een ruime hatchback.

Het grote pluspunt van deze auto is dat je de hoge instap en perfect bestuurderszicht van een SUV hebt. Daarnaast heeft deze auto een hatchback, waardoor het voertuig handig te manoeuvreren is. En voor een reizend gezin met flink wat bagage is de kofferbak ruim genoeg.

De voordelen van tweedehands

Als geld geen factor zou zijn, zou iedere bestuurder voor een nieuwe auto kiezen. De praktijk is echter anders. Een occasion kopen heeft diverse voordelen.

Over de aanschafprijs heb je al gelezen dat deze een stuk lager is. Het kan tienduizenden euro’s schelen, terwijl de kwaliteit van een occasion niet of nauwelijks minder is. En het aanbod van tweedehands auto’s is een stuk groter dan van nieuwe auto’s. Met name online heb je de keuze uit vele duizenden modellen.

Daarnaast hoef je op een tweedehands model veel minder lang te wachten. Voor een nieuwe auto kan de wachttijd makkelijk een jaar zijn. Natuurlijk wacht je op iets moois, maar het is wel erg lang. Als je een beetje geluk hebt, hoeft de door jou gekochte occasion alleen nog een laatste check te krijgen en kan je er dezelfde week nog in rijden.

Tot slot is het ook wel lekker dat je niet vastzit aan een bepaalde dealer of garage. In verband met de fabrieksgarantie moet je bij nieuwe auto’s aan allerlei voorwaarden voldoen. Dat is bij een occasion niet het geval. Je kunt zelf een garage uitkiezen om het onderhoud aan de auto te laten doen.

, ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.