Gezondheid, Koken

Plantaardige kaaswinkel in Amsterdam

18 dec , 2019  

Genieten van kaas, terwijl je je steentje bijdraagt aan een beter milieu? Dat kan! Start-up Willicroft lanceerde begin december twee soorten plantaardige kaas in de supermarkt: Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce. De start-up verkoopt deze producten sinds dit weekend ook in hun eigen winkel. In hartje Amsterdam kun je terecht voor plantaardige kazen in een traditionele setting.

Plantaardige kaaswinkel
De eerste plantaardige kaaswinkel van Nederland bevindt zich aan de Spiegelgracht in Amsterdam. Willicroft wil met de winkel consumenten de kans bieden om ook plantaardige kaas op een traditionele manier te kunnen kopen. De winkel verkoopt de plantaardige kazen This Is Not Cheese Fondue (€8,25), This Is Not Cheese (€4,99) en This Is Not Truffle Sauce (€6,75)In de aanloop naar Kerst kun je er bovendien terecht voor verschillende cadeauboxen en het ultieme plantaardige kaasfonduepakket, met een lokaal gebakken brood en zelfgekozen fles wijn. Bezoekers kunnen in Willicroft’s winkel niet alleen terecht voor plantaardige kazen, maar worden ook meegenomen in het ambachtelijke productieproces.

Veelzijdig, heerlijk en decadent
Willicroft biedt een goed alternatief voor kaas van zuivel, omdat het net zo lekker smaakt. Het heeft een rijke, volle en romige smaak. De plantaardige kaas is gemaakt van noten, wat gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. De kaas bevat zo namelijk ook goede enkel- en meervoudig onverzadigde vetzuren. Willicroft is daarmee gezonder en voedzamer dan kaas gemaakt van zuivel, maar net zo lekker. Met hun plantaardige kaasproducten won Willicroft dit jaar de Consumer Impact Award bij de European Plant-Based Protein Awards for Start-ups 2019.

Minder negatieve impact
Kaas gemaakt van zuivel heeft een enorme negatieve impact op het milieu. Veel mensen willen graag duurzamer eten, maar weten niet altijd hoe. Willicroft heeft een volledige analyse van het productieproces van elke leverancier uitgevoerd om haar exacte CO2-uitstoot te berekenen. In het productieproces van Willicroft’s plantaardige fondue is de CO2-uitstoot 2,5 keer minder dan die van kaasfondue op basis van zuivel. Willicroft is open naar haar consumenten over haar impact op het milieu, ontwikkeling en waardeketen. Brad Vanstone, founder van Willicroft, hoopt dat wanneer consumenten uiteindelijk uit twee gelijke kazen kunnen kiezen, ze voor de plantaardige en duurzame optie gaan. ‘Als onze plantaardige kaas net zo lekker smaakt als de kaas van zuivel én beter is voor de planeet, waarom zou je dan niet voor het duurzame alternatief kiezen?’

Praktische informatie
De plantaardige kaaswinkel van Willicroft bevindt zich op Spiegelgracht 30, 1017 JS Amsterdam. De winkel is geopend op vrijdag (11:00-19:00), zaterdag (11:00-19:00) en zondag (12:00-18:00). Willicroft’s This Is Not Cheese Fondue en This Is Not Cheese Sauce  zijn ook verkrijgbaar bij Crisp, Albert Heijn XL, Jumbo, Coop, Picnic, Deen en De Kweker.

, , , , , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.