Gezondheid, Lifestyle

Vegan Pizza’s bij Domino’s

30 apr , 2018  

Op maandag 30 april presenteert Domino’s pizza haar nieuwe trots: de Vegan Pizza! Al geruime tijd werkte werelds grootste pizzaketen aan een vernieuwde receptuur van het deeg. Naast dat het nieuwe deeg volledig ‘vegan en lactose proof’ is, is het deeg ook op andere punten verbeterd. Zo bestaat het nieuwe recept alleen nog uit pure ingrediënten. In Nederland lanceert Domino’s drie vegan pizza’s: de ‘Vegan Margarita’, BBQ Vegan en de ‘Spicy Vegan’. Voor deze innovatie werkte Domino’s samen met de Nederlandse Vereniging voor Veganisme (NVV).

De ambitie van Domino’s is om voor iedereen een lekkere, verse bereidde pizza te maken. Daarom werkte Domino’s de afgelopen periode hard aan de ontwikkeling van een volledig veganistische pizza. Tyla Robinson, chef Domino’s pizza: “ons deeg bevatte tot voor kort onder andere wei vlokken. Wei vlokken zorgen onder andere voor de smaak en structuur van de pizza. Door dit ingrediënt te verwijderen, moesten we opnieuw naar de samenstelling van het deegrecept kijken. Daarnaast wilden niet alleen een pizza maken met een veganistische bodem, maar meteen de kans aangrijpen om het ‘standaard’ deeg te verbeteren. Dat is gelukt!”

Vegan keurmerk
Expert op het gebied van veganisme in Nederland, de ‘Nederlandse Vereniging voor Veganisme’,  beoordeelde de vegan pizza’s van Domino’s. De pizzaketen is trots te kunnen melden dat er een aanvraag loopt om als eerste pizza merk in Nederland en België het ‘Vegan Keurmerk’ te mogen voeren. Debby van Velzen, woordvoerder van de Nederlandse Vereniging voor Veganisme: “De vraag naar plantaardige producten is niet meer te stoppen nu steeds meer mensen ontdekken dat je perfect kan leven zonder dierlijke producten. Innovatieve bedrijven spelen in op deze veranderingen. Het toenemende aanbod toont aan dat je geen dieren hoeft te gebruiken voor bijvoorbeeld een smakelijke pizza. We zijn als partner bijzonder verheugd dat Domino’s deze drie vegan pizza’s op de markt brengt.”

Clean menu
Het ‘nieuwe deeg’ past goed bij het ‘Clean Menu Beleid’ van Domino’s. Nicky Claeys, CMO Domino’s pizza Nederland en België vult aan: “In de afgelopen jaren werkten we al hard aan het verbeteren van ons menu. Zo zijn alle ingrediënten vrij van kunstmatige geur- en kleurstoffen en komen de groenten van een lokale groenteboer. Met de ontwikkeling van de veganistische pizza, ontwikkelden we niet alleen een nieuw deegrecept geschikt voor veganisten en voor mensen met een lactose intolerantie, het nieuwe recept bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Daar ben ik enorm trots op”.

De vegan pizza’s zijn vanaf 30 april bij iedere Domino’s vestiging in Nederland en België te verkrijgen. Op https://www.dominos.nl/menu/vegan-pizzas is meer informatie te vinden over de vegan pizza’s en prijzen.

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.