Gezondheid

Waarom is gezond eten belangrijk?

22 jul , 2021  

Het is een gekke tijd, een tijd waarin we veel veranderingen op korte termijn hebben meegemaakt. Zo werken we meer vanuit huis en gaan we minder vaak de deur uit. Veel mensen vinden het vooral een lastige periode, waarin veel wordt gegrepen naar ongezond eten. ‘Coronakilo’s’ is niet voor niets een woord dat je steeds vaker hoort. Dat terwijl het in zo’n lastige tijd juist extra belangrijk is om je lichaam gezond te houden en gezond te leven. Wij hebben een aantal redenen op een rij gezet waarom je het beste gezond kunt blijven eten.

Je krijgt veel vitamines en mineralen binnen
Misschien wel de belangrijkste reden om gezond te eten is omdat je er veel vitamines en mineralen mee binnenkrijgt. Door de juiste voedingsstoffen te eten, blijft je lichaam goed functioneren. Ook zul je je er mentaal beter door gaan voelen. Vind je het lastig om voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen? Gelukkig zijn er veel gezonde recepten te vinden om de algemene dagelijkse hoeveelheid binnen te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een boterham met kaas, paprika en tomaat, aan een cracker met hüttenkäse, radijs en tuinkers of aan een bord spaghetti met verse tomatensaus, bleekselderij, ui, paprika en verse kruiden.

Je krijgt meer energie
Door gezond te eten en je lichaam te voeden met de juiste voedingsstoffen, krijg je meer energie. Je hebt het misschien al wel gemerkt wanneer je juist niet gezond eet. Je raakt sneller moe en kunt je minder goed concentreren. Zorg er daarom voor dat je de dag start met een gezond ontbijt, bijvoorbeeld yoghurt met vers fruit, en kies voor groenten die veel ijzers bevatten, zoals bonen, linzen en spinazie. Daarnaast is het slim om zoveel mogelijk onbewerkt voedsel te eten.

Je ervaart minder stress
Wanneer je veel ongezond eet, word je gevoeliger voor stressklachten. Ook kan ongezond eten ervoor zorgen dat je minder goed slaapt, wat nog eens wordt versterkt wanneer je veel stress ervaart. Zo kom je als het ware terecht in een vicieuze cirkel. Probeer daarom zoveel mogelijk gezonde voedingsstoffen binnen te krijgen, zodat je de cirkel kunt doorbreken. Eet daarnaast voldoende omega-3 vetzuren, vitamine D en creatine om je hersenen gezond te houden.

Je blijft er slank van
Overgewicht en welvaartsziektes als Obesitas komen steeds vaker voor. Oorzaken daarvan zijn vaak een ongezond voedingspatroon, teveel eten en te weinig bewegen. Door gezonder en de juiste hoeveelheid te eten en meer te bewegen zorg je ervoor dat de voedingsstoffen in je lichaam op niveau blijven en dat je niet te maken zult krijgen met overgewicht.

, , , , , , ,



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.