Gezondheid, Koffie

Black Insomnia Coffee

7 apr , 2017  

Een Zuid-Afrikaans bedrijf heeft zijn ‘Black Insomnia Coffee‘ (‘Zwarte Slapeloosheid Koffie’) ontwikkeld en claimt dat dit de allersterkste koffie ter wereld is. De koffie bevat per hoeveelheid ongeveer zeven keer zo veel cafeïne als Red Bull en twintig keer zo veel als cola.

Drink een stevige mok (354 ml) van dit gitzwarte spul en je hebt al twee keer meer cafeïne in je lijf dan de dokter nog veilig vindt. De brouwer van Black Insomnia is er trots op dat de koffie bepaald niet veilig is. “Kom niet huilend bij ons aanzetten als je het niet aankunt”, melden ze met enige trots op hun website.

De titel sterkste koffie ter wereld kun je overigens niet zo maar claimen. De Amerikaanse website caffeineinformer.com test en vergelijkt alle koffiesoorten en andere cafeïne houdende dranken.  En zij bevestigen de claim dat Black Insomnia de oude nummer 1 overtroeft.

Gezondheid
Die heet overigens ‘Death Wish’, om nog maar eens te benadrukken dat jouw gezondheid niet de prioriteit van deze koffiebrouwers is.

Het Voedingscentrum in Nederland geeft geen maximumhoeveelheid cafeïne die je veilig kunt drinken. ‘Dat verschilt van persoon tot persoon’, staat op de website. gemiddeld krijgt een Nederlandse man zo’n 600 milligram cafeïne binnen in een hele dag. Die ene stevige mok Black Insomnia gaat daar ruim overheen met 702 milligram.

Bron: RTLNieuws.nl

, , ,Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.