Horeca & Gastronomie, Koffie, Lifestyle

Horeca gaat meer bezorgen in 2016

6 jan , 2016  

In 2015 is de Nederlandse horeca een nieuwe weg ingeslagen: bezorgen. Volgens cijfers van het Rotterdamse data-analysebureau Datlinq lieten alle segmenten herstel zien en dan met name de koffiecafés, lunchrooms, ijssalons en strandpaviljoens nemen flink toe. De bezorgsector groeide het hardst.

Volgens het bureau zijn zowel lunchrooms, broodjeszaken, restaurants en lunchrooms bezorging gaan aanbieden aan hun klanten en verwachten zij dat dit in 2016 nog verder zal groeien. De toename van het aantal nieuwe koffiecafés is eveneens opvallend: in 2015 openden 37 nieuwe koffiecafés. Een toename van bijna zeven procent. Het aantal ijssalons is met dertig procent toegenomen en ook de strandpaviljoens konden zich verheugen in een groei van zeven procent ten opzichte van een jaar eerder.

Bron: Horeca Koffie

, , , ,



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.